Het is weer tijd voor de foodblogswap. Hierbij kook je een recept van een andere foodblogger. Deze maand mocht ik rondneuzen op de blog van Oh my dish. En ik had een missie, ik wilde namelijk een kerstgerecht. Zo sloeg ik twee vliegen in één klap in deze drukke dagen. […]
Feestdagen
Speculaastruffels (met maar 3 ingrediënten)
Voor het heerlijk avondje (en alle avonden daarvoor wat mij betreft) maakte ik deze heerlijke speculaastruffels. Met maar 3 ingrediënten een eenvoudige maar heerlijke lekkernij. Minder mag ook! Dit recept is voor 25 speculaastruffels. Ik maakte deze truffels zelf met 1/3 van het recept, ik had toen negen speculaas truffels. […]
Zelf roomborstplaat maken
Al een aantal jaar op rij heb ik geprobeerd om zelf roomborstplaat te maken. En iedere keer opnieuw mislukte dat. Maar aangezien het één van mijn favoriete Sinterklaas traktaties is (wel die van de banketbakker hé, niet die goedkope uit de supermarkt) moest het me toch een keer gaan lukken. […]
Gevulde kruidnoten
Het is zover, Sinterklaas is weer in het land! En hoewel Bodhi alweer 11 is en niet meer gelooft, staat ook hij nog te stuiteren van opwinding en heeft natuurlijk gisteravond zijn schoen gezet. Je weet tenslotte maar nooit! Tijdens de druilige intocht gisteren maakten we deze heerlijke gevulde kruidnoten […]
Wortel van croissantdeeg met verse eiersalade
Op Pinterest – mijn grote inspiratiebron voor originele recepten – kwam ik deze wortel van croissantdeeg tegen, gevuld met verse eiersalade. Een superleuk recept voor een paasontbijt of -brunch! Voor het maken van de hoorntjes heb je eigenlijk zgn. roomhoorn vormpjes nodig, die je koopt in de betere kookwinkel. Maar […]
Flesje melted snowman & komkommerkerstboom
Er zijn allerlei manieren om het ook kinderen naar de zin te maken tijdens het kerstdiner. Een eigen tafel bijvoorbeeld, met gezellige kerstdecoratie. Of met z’n allen gourmetten, altijd goed. Of een apart menu, met speciale kindergerechten als aardappelsterretjes en pinguin-ijsjes. Of een flesje melted snowman. Vandaag geef ik je […]