Courghetti met koriander-walnoten pesto en garnalen

Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik koken van de blog eethetbeter.nl. Aangezien ik begonnen ben met een (halfslachtige) poging om weer in al mijn zomerkleren te passen viel mijn oog al snel op de kip courghetti met pesto. Dit wilde ik altijd al een keer proberen! Zou dit voor mij – als grote pasta liefhebber – dé oplossing zijn om lekker te eten en wat minder koolhydraten binnen te krijgen?

courghetti

Ik schafte voor de gelegenheid een Gefu Spirelli snijder aan, ik had een goed excuus toch? Geweldig apparaat trouwens, waarmee je probleemloos een courgette, maar ook een wortel of komkommer in fijne of iets grovere slierten draait!

Gefu spirelli snijder

Koriander-walnoten pesto

En ik greep ook direct de kans om de koriander-walnoten pesto te maken die al een poos op mijn ‘to cook’ lijstje stond. Ik maakte van de courghetti een kleine lunchportie, was toch een beetje sceptisch…. Maar ik moet zeggen dat het best wel heel lekker was! Okay, het is geen vervanging van pasta. Nooit niet! Maar het is wel een hele leuke en lekkere manier om wat gezonder te eten. Ben nu ook wel benieuwd naar een carbonara versie!
Koriander-walnoten pesto

Courghetti met koriander-walnoten pesto

Wat heb je nodig (1 persoon)

  • 1/2 – 1 courgette (beetje afhankelijk van de grootte en je eetlust)
  • 60 gram garnalen
  • 1 eetlepel pesto
  • olijfolie (om in te bakken)

Voor de koriander-walnoten pesto (potje waaruit je ca. 5 eetlepels kunt halen)

  • 80 ml extra vierge olijfolie
  • verse koriander (35gr)
  • snuf zeezout
  • 30 gr gepelde walnoten
  • 1 teentjes knoflook
  • 25 gr geraspte Parmezaanse kaas

Haal de blaadjes van de takjes. Pureer de koriander grof in de keukenmachine of blender. Schenk, terwijl de machine draait, de olie in een dun straaltje door de opening in het deksel. Voeg het zout, de knoflook en de walnoten toe. Pureer alles nog eens tot je een middelgrove pasta hebt. Voeg als laatste de kaas toe en pureer alles (niet al te fijn). Gebruik je het hakmolentje van de staafmixer,  gooi dan alles in één keer bij elkaar en pureer.

Maak spaghetti slierten van de courgette met een scherp mes of de Spirelli snijder. Verwarm de olie in een koekenpan of wok en roerbak hierin kort de garnalen en de courgetteslierten (ca. 2 minuutjes). Voeg de korianderpesto toe en serveer direct.

8 Comments

  1. Courghetti! Lekkerrrr en zeker in combinatie met de garnalen & zelfgemaakte pesto lijkt het me een heel fijn gerechtje.

  2. Mama Marijke Mulder-de Leur

    O dit lijkt me ook erg lekker! De pesto met koriander ga ik ook zeker een keer proberen

  3. Jij had ze ook al eens gemaakt toch, met een tomatensaus? Die snijder is echt handig. Lijkt me wel leuk om volgende keer iets Oosters te doen met wortel!

  4. Zelfgemaakte pesto is altijd heerlijk!

  5. Klinkt goed zeg en wat heb je er een leuke draai aan gegeven! Groetjes, Annemieke

  6. Dank je Annemieke! De foodblogswap vind ik echt een super concept, zo probeer je nog eens wat.

  7. Marga Marree

    Ik had de korianderpesto uit dit recept al eens gemaakt, en is werkelijk een succesnummer!
    Dit weekend heb ik walnoten gerookt en deze gebruikt voor de pesto. Overheerlijk!

  8. Wat ontzettend leuk om te horen Marga! En nu ben ik zelf wel heel nieuwsgierig naar jouw gerookte walnotenpesto!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge