Home » Boekenweek 2017: de leukste en lekkerste kookboeken!
bakken met liefde

Boekenweek 2017: de leukste en lekkerste kookboeken!

Morgen start de Boekenweek 2017 (25 maart t/m 2 april) met als thema ‘Verboden vruchten’. Koop je deze week voor tenminste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken dan krijg je het boekenweekgeschenk cadeau. Dat is dit jaar “Makkelijk leven”, geschreven door Herman Koch. Ik zet voor jullie de leukste en lekkerste kookboeken van de afgelopen tijd op een rij. Er staat er vast wel eentje bij die niet in jouw kast en keuken mag ontbreken!

De leukste kookboeken: bon appétit

Bon Appetit – Francois Régis-Gaudry

De ondertitel van dit (loodzware en grote) boek zegt eigenlijk alles: een enigszins ongestructureerde encyclopedie van culinaire zaken. Ik ben er nu in bezig en het is echt een fantastisch boek om er steeds weer even bij te pakken. Veel geschiedenis, achtergronden, feiten, cijfers, verhalen. Francois is culinair journalist en presenteert al jaren een radioprogramma over koken op zondagochtend. Een must voor iedere liefhebber!

De leukste kookboeken: reishonger

Reishonger – Sabine Koning

Dit boek is nog niet te koop (verschijnt op 4 april) maar kun je wel vast reserveren. In haar tweede boek neemt foodblogger Sabine Koning (Ohmyfoodness) je – aan de hand van haar favoriete internationale recepten – mee op een culinaire wereldreis.Van de skipistes in Oostenrijk tot de eetstalletjes in Bangkok. Ik ben heel benieuwd naar dit boek!

brood

Brood – Robèrt van Beckhoven

Heb jij ook zo genoten van de gelijknamige tv-serie bij omroep Max? Niemand weet zo gepassioneerd over brood te vertellen als meesterbakker Robèrt. In dit boek word je als lezer nogmaals door Robèrt meegenomen naar bijzondere broodplekken in België, Frankrijk, Italië, Duitsland, Oostenrijk en Zweden

bakken met liefde

Heel Holland bakt met Annemarie

Zeg je Robèrt dan zeg je Heel Holland bakt. De winnares van 2016 heeft onlangs haar eigen kookboek uitgebracht. Naamgenoot Annemarie laat hierin niet alleen haar winnende recepten (denk aan die spectaculaire spekkoek) zien maar ook heerlijke toegankelijke en praktische taarten en koekjes. Heel Holland bakt lekker door!

Welk kookboeken heb jij nog op je verlanglijstje staan?

In dit artikel wordt gebruik gemaakt van zgn affiliated links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

  1. Mooi lijstje! Ik ben ook heel benieuwd naar het eerste kookboek van het blad ‘Foodies’ en mijn all time favourites zijn de Zilveren Lepel bijbels

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*