Het voorkomen van voedselverspilling begint met het goed afwegen van de benodigde ingrediënten. Als je immers niet meer kookt dan je nodig hebt, houd je ook niets over. Tip: bestel het gratis ‘eetmaatje’ bij het Voedingscentrum, een handige maatbeker voor rijst, pasta en couscous. In veel culturen is het echter […]
Lifestyle
10 x recepten met oud brood
Oud brood? Dat werd vroeger gewoon gegeten. Even brood oppiepen, zo noemden ze dat vroeger. Mijn moeder deed dat door oud brood een beetje nat te maken en een kwartiertje in een oven van 90 graden te doen. Lekker warm, knapperig brood! Maar er zijn nog veel meer recepten met […]
7 tips voor het ultieme buitenfeest in de winter
Een buitenfeest organiseren in de winter kan een geweldige manier zijn om gebruik te maken van je buitenruimte. Het organiseren van een winterfeest in de buitenlucht vraagt wel wat speciale voorbereiding. Met deze tips organiseer jij een geslaagd buitenfeest. 1. Uitnodiging Wanneer je uitnodigingen verstuurt, zorg er dan voor dat […]
Maak je tuin lenteklaar
Hoewel je – als je naar buiten kijkt – denkt dat het nog eeuwen duurt, is het over ruim 11 weken alweer lente. En dan is het wel zo fijn als je tuin lenteklaar is, en je van de eerste zonnestralen buiten kunt genieten. Met een handig stappenplan ben jij […]
5 x de leukste podcasts over eten
Als een echte Generatie X ben ik nogal laat met het fenomeen podcasts. Nou was ik echt niet van plan er zelf eentje te starten (want wie niet tegenwoordig) maar ik deel wel graag een aantal leuke podcasts over eten met jullie. Die beluister je eenvoudig via online radio! Net […]
10 x de lekkerste herfst recepten
Culinair gezien vind ik de herfst het fijnste seizoen. Zeg je herfst dan zeg je paddenstoelen, vijgen, noten, pompoen. Appels & (stoof)peren en stoofschotels. Comfortfood vooral. Ik zet de lekkerste herfst recepten voor je op een rij! 10 x de lekkerste herfst recepten Risotto met paddenstoelen Zeg je comfort food […]
Welkom!
Leuk dat je langs komt op mijn blog! Ik ben Anne-Marie (57). Hier deel ik mijn passie voor eten, koken, uit eten gaan, geschiedenis, reizen en alles wat het leven net wat leuker en sprankelend maakt.

























































