Home » Saturday Six – zie, beleven, doen, lezen, kopen en proeven
rookworst

Saturday Six – zie, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

Onlangs opende collega foodblogger Heidy (misschien herinner je je haar nog uit de interviewserie ‘Women in foodbusiness’?) haar kookstudio in Houten. Zo trots ben ik op deze lieve en ondernemende dame! Op haar site vind je de komende periode meer info over alles wat zij daar te bieden heeft. Van kookworkshops ‘koken met karamel’ tot ‘Halloween voor kinderen’.

Beleven

Altijd al eens in een restaurant met Michelinster willen eten? Reisorganisatie Kras heeft een speciaal aanbod met arrangementen waarbij je niet alleen wordt verrast met een voortreffelijk diner, maar waarna je ook kunt overnachten in een comfortabel hotel. Dat is nog eens een avondje uit! En de aanbiedingen zijn scherp! Wat dacht je bijvoorbeeld van een 5-gangendiner bij Kaatje bij de Sluis in Blokzijl, inclusief een overnachting in 4-sterrenhotel Kaatjes Résidence vanaf € 99,00 p.p.? Kijk op www.kras.nl/michelin voor alle arrangementen!

Doen

Het is vandaag Dress Red Day. Om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen, roept de Hartstichting iedereen op om vandaag iets roods te dragen. Want signalen dat er iets mis is met je hart, zijn bij vrouwen vaak minder duidelijk dan bij mannen. Daardoor overlijden er nog te veel vrouwen onverwacht. Om hier meer aandacht op te vestigen is Dress Red Day in het leven geroepen. En dat mag ook een rode lippenstift zijn of je profielfoto aanpassen op Facebook.

rookworst

Proeven

Tijdens de foodbloggerstour Den Haag kregen we bij restaurant De Vleesch lobby (hét restaurant van De Vegetarische Slager) een primeur te proeven: de Roockworst. Er is zeven jaar gewerkt aan dit product. En dan vooral om de juiste ‘knak’ in de worst te krijgen. Het velletje – normaal gemaakt van darm – is gemaakt uit algen. Zeker een keer proberen deze roockworst, die heerlijk smaakt op een stamppotje! Vanaf nu verkrijgbaar bij Albert Heijn, en later in oktober ook bij andere supermarkten.

ouwe taart

Kopen

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich eenzaam. In de Week tegen Eenzaamheid wordt dan ook aandacht gevraagd voor dit probleem. Smilde Bakery doet dit met ‘ouwe taart’. Dit eenpersoons appeltaartje is een taartje met social impact. Een deel van de opbrengt gaat naar de stichting ‘Met je hart’ die zich inzet tegen eenzaamheid. Maar het is natuurlijk nog leuker zo’n taartje te kopen en deze langs te brengen bij iemand die eenzaam is. De taartjes zijn te koop bij Boni en Spar en vele andere lokale punten. De Week tegen Eenzaamheid 2018 is van donderdag 27 september t/m zaterdag 6 oktober.

amsterdame

Lezen

De Amsterdame is het Nederlandse antwoord op de Parisienne. Want waarom leven als een Parisienne – al cruditees eten op hoge hakken – als dat ook kan als Amsterdame – op sneakers en met bitterballen. Een komisch en tegelijkertijd ook praktisch boek, met levenslessen, (ongeschreven) regels maar ook de beste adresjes voor wijn, lunch of haring. In iedere vrouw kan een Amsterdame schuilen, ook als je niet in de hoofdstad woont.

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*