Home » Women in foodbusiness: Homemade Heidy
Homemade Heidy

Women in foodbusiness: Homemade Heidy

Ik heb ontzettend veel bewondering voor vrouwen die hun droom volgen en de stap durven te nemen om voor zichzelf te beginnen. Niet meer werken voor een baas, maar zelf je eigen foodbusiness runnen. Van een succesvol foodblog tot een thuisbakkerij of catering voor feesten en partijen. Wie zijn deze vrouwen, hoe zijn zij tot die stap gekomen, waar dromen zij van en welke tips geven ze je mee? Je leest er over in de serie ‘Women in foodbusiness’. In deze aflevering lees je het inspirerende verhaal van Heidy van Homemade Heidy.

Homemade Heidy op locatie

Women in foodbusiness: Homemade Heidy

Homemade Heidy

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Heidy (42), getrouwd met mijn rots in de branding en tevens de vader van onze pracht zoon. En sinds afgelopen zomer heb ik met Homemade Heidy mijn eigen cateringbedrijf!

Homemade Heidy

Wanneer en waarom besloot je ‘ik begin voor mijzelf’?

Naast dat ik werkzaam ben in het bedrijf van mijn man en daar heel wat uurtjes in steek, sta ik het liefst achter mijn fornuisje. Met een groter wordende zoon heeft mama daar telkens meer de tijd voor. En langzaam aan begon die lang gekoesterde droom telkens meer werkelijkheid te worden… Ik deelde mijn foto’s van mijn keukenuitspattingen op social media. Daar kwam een website met receptjes en reisverhalen achteraan (reizen doen wij namelijk ook graag als de agenda het toelaat).

En vervolgens kreeg ik een catering aanvraag…. Met mijn ervaring die ik heb opgedaan in zowel catering als horeca bedrijven, een afgeronde slagersvakschool, en diverse cursussen was dit geen onbekend terrein voor me en heb ik deze aanvraag aangepakt. Vervolgens heb ik Homemade Heidy ook een naam gegeven bij de Kamer van Koophandel.

Sinds afgelopen zomer is Homemade Heidy dan ook een feit en sindsdien heb ik fantastische opdrachten mogen doen maar ook geweldige opdrachten afgeslagen.

Homemade Heidy

Wat is jouw ‘unique selling point’, wat maakt jou of jouw dienst of product speciaal?

Omdat ik al mijn passie en liefde voor eten in een opdracht wil stoppen en dit wil overbrengen naar de klant en alleen verse homemade creaties wil serveren kan én wil ik niet elke opdracht aannemen. Van begin tot einde ben ik betrokken bij mijn opdracht en dat straalt Homemade Heidy ook uit.

Door hieraan vast te houden heb ik in korte tijd wel de leukste opdrachten gekregen.

Homemade Heidy

Wat is jouw doel of droom?

Mijn volgende doel is een kookstudio waar ik naast mijn catering ook workshops en inspiratie avonden kan houden en zo mijn liefde voor lekker eten kan overbrengen op mensen. Ik heb nog zoveel om te delen en krijg zoveel inspiratie om mij heen daar moet ik iets mee doen.

Homemade Heidy

Hoe definieer jij succes?

Volg je dromen!

Homemade Heidy met rutgerbakt

Welke tip wil je vrouwen die graag voor zichzelf willen beginnen meegeven?

Mijn motto? Blijf bij jezelf en doe wat je doet met liefde!

speculaas klein

Contact

Homemade Heidy
Facebook
Instagram

Heidy ziet er uit als een stoere vrouw die weet wat ze wilt! Ik volg haar al een poosje op Insta en weet hierdoor ook dat ze vooral heel erg lief en zachtaardig is. En de prachtigste creaties maakt! Ik hoop haar binnenkort eens in het echt te ontmoeten.

Benieuwd naar de andere afleveringen van Women in Foodbusiness?

Delicious Sweetness
Deli-Verte
Deco-bites
Nicole’s Choice
Chove
Feestbuffetten.nl
Happy Melons
Homemade Queen
La Cucina del Sole
Sabsy Cake Dreams

Foto’s: Ellen van doorn fotografie

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

  1. hey wat gaaf dit soort afleveringen 😀 en wat leuk onwijs van heidy dat ze dat heeft gedaan die stap gemaakt te hebben!! ik ga zeker even kijken bij haar insta!!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*