Home » Women in foodbusiness: Nicole’s Choice
wonderthee

Women in foodbusiness: Nicole’s Choice

Ik heb ontzettend veel bewondering voor vrouwen die hun droom volgen en de stap durven te nemen om voor zichzelf te beginnen. Niet meer werken voor een baas, maar zelf je eigen foodbusiness runnen. Van een succesvol foodblog tot een thuisbakkerij of catering voor feesten en partijen. Wie zijn deze vrouwen, hoe zijn zij tot die stap gekomen, waar dromen zij van en welke tips geven ze je mee? Je leest er over in de serie ‘Women in foodbusiness’. In deze aflevering lees je het verhaal van Nicole de Witte (32) van Nicole’s Choice

NicolesChoice logo

 

Women in foodbusiness: Nicole’s Choice

Dave en Nicole

Wie ben en wat doe je?

Hi allemaal, ik ben Nicole de Witte, 31 jaar oud en woon samen met mijn vriend Dave in Tilburg. Ik ben de trotse eigenaresse van Nicole’s Choice.

Nicole's Choice Koekiepot

Wanneer en waarom besloot je ‘ik begin voor mijzelf’?                

k heb in juli 2015 een burn-out gekregen en hierdoor zijn er allerlei vragen op mij afgekomen. Ik werkte destijds als teamleider Sales en Marketing bij een technisch bedrijf. Het werd mij langzaamaan duidelijk dat het werk wat ik destijds deed niet was wat ik voor altijd wilde doen.

"Ik ben er na een zoektocht achter gekomen dat voedsel heel veel voor je lichaam kan doen"

Op dat punt ben ik verder gaan zoeken naar wat ik wel wilde. Al snel werd het duidelijk dat ik iets voor mezelf wilde waarin ik bezig kon zijn met gezonde voeding, dus zonder geraffineerde suiker, onbekende ingrediënten en E-nummers. Sinds 2012 ben ik me meer gaan verdiepen in gezonde voeding omdat ik last had van “vage klachten”. Ik ben er na een zoektocht achter gekomen dat voedsel heel veel voor je lichaam kan doen.

Nicole's choice wonderthee

In mijn webshop laat ik mensen graag kennis maken met lekkere gezonde tussendoortjes, bakmixen, ingrediënten en losse thee. Ook verkoop ik handgemaakte tweezijdig te dragen keukenschorten, theefilters, en kun je ook kiezen voor proefzakjes losse thee. Zo kunnen bezoekers met een breed assortiment kennis maken.

bananenbrood

Wat is jouw ‘unique selling point’, wat maakt jou of jouw dienst of product speciaal?

In mijn webshop vind je producten zonder geraffineerde suikers, E-nummers en ingrediënten waar je nog nooit van gehoord hebt. Daarnaast is het gewoon alsnog super lekker! Dat maakt het toch voor iedereen makkelijker?

moerbeien

Wat is jouw doel of droom?

Op dit moment werk ik naast Nicole’s Choice ook nog parttime in loondienst als Sales en Marketing medewerkster. Mijn droom is om volledig met Nicole’s Choice bezig te zijn en dus Nicole’s Choice een begrip te laten zijn in Nederland!

cinamybaby

Hoe definieer jij succes?

Lastige vraag, maar na mijn burn-out is het voor mij duidelijk geworden dat succes voor mij wil zeggen dat ik iets doe waar ik plezier aan beleef en waar andere ook blij van worden. Ik wil dat iedereen die mijn producten besteld blij wordt daarvan, daarom maak ik van elke bestelling een feestje/een cadeautje. Uiteraard is succes ook dat Nicole’s Choice een begrip wordt en dat mijn statistieken groeien.

schort

Wie of wat is jouw inspiratiebron?

Ik haal mijn inspiratie overal vandaan. Ook mijn vriend Dave denkt heel erg mee en heeft ook vaak leuke ideeën. Verder kan het soms zelfs zijn dat ik ergens over droom en het vervolgens snel opschrijf. Of ik zie iets op tv, internet of ik zie buiten iets waardoor ik weer inspiratie op doe.

finum theepot

Welke tip wil je vrouwen die graag voor zichzelf willen beginnen meegeven?

Gewoon beginnen! Je hoeft geen compleet uitgewerkt plan te hebben. Je kunt gewoon starten en zien hoe het loopt en wat er allemaal op je pad komt. Uiteindelijk krijgt het dan vanzelf meer vorm.

grey thee

Contact

https://www.instagram.com/nicoles_choice/
https://www.facebook.com/waargezondeenkeuzeis

 

Bedankt voor het inspirerende verhaal Nicole! Goed om te horen dat je na je burn-out hebt gekozen voor wat jij zelf graag wilt!

Om alle lezers van dit artikel kennis te laten maken met de bijzondere thee en bakproducten geeft Nicole t/m 24 mei 15% korting op iedere bestelling! Gebruik de code: myhappykitchen

Volgende maand in een nieuwe aflevering van Women in foodbusiness: Dieneke van DECO bites

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*