Home » Week van de fantasie in restaurant The Park
huzarensalade deconstructed

Week van de fantasie in restaurant The Park

In het naastgelegen museum Boymans van Beuningen bezoek je de tentoonstelling ‘Gek van Surrealisme’. Om daarna – als het even meezit – aan te schuiven in de heerlijke binnentuin van restaurant The Park om te genieten van heerlijke en vooral verrassende gerechten tijdens de week van de fantasie!

binnentuin

Week van de fantasie

Onder supervisie van Erik van Loo (**) heeft chef Richard de Vries speciaal voor deze week (12 tot 21 mei) een aantal exclusieve gastronomische hoogstandjes bedacht. Deze worden in de verborgen binnentuin (bij mooi weer) bereid in de speciale buitenkeuken.

soep met ballen

Op het verkeerde been gezet

Ik mocht onlangs alvast proeven van de gerechten die Richard en Erik hebben bedacht. En van de verrassende wijn-spijs combinaties. Of moet ik eigenlijk zeggen drank-spijs combinaties. Want bij de ‘soep met ballen’ kregen we bijvoorbeeld thee geserveerd. En dan niet zomaar thee, maar een Darjeeling First Flush uit de Himalya, perfect bereid op 80 graden en geserveerd op kamertemperatuur. Een bijzondere maar smakelijke combi.

asperge a la frikandel

Asperge a la frikandel speciaal

Net zo bijzonder als de ogenschijnlijke frikandel speciaal die ik geserveerd kreeg. Waarbij de frikandel was vervangen door asperges, de mayonaise door hollandaisesaus. De ‘uitjes’ waren stukjes eiwit en cocquille en de ketchup een kreeftencoulis. Een lust voor het oog en de smaakpapillen!

huzarensalade deconstructed

Huzarensalade deconstructed

Of wat dacht je van een ‘ordinair’ huzarenslaatje. In deze ‘deconstructed’ versie krijg een je een prachtig rijk gedecoreerd bord waarop alle ingrediënten afzonderlijk gepresenteerd worden. Aardappel. Sukade, staartstuk, tong, piccalilly, appel en cornichons.

Kaapse Hoop

Rotterdamse Trots

Het is leuk om te zien dat The Park trots is op haar stad. Zo wordt bij de kalfsschnitzel een heerlijk oatmeal stout bier geserveerd van Kaapse Brouwers uit Rotterdam. En bij de koffie een limongerso, Rotterdamse limoncello! Bij het dessert ‘Snickers’ kregen we een bijzondere Eastwell Madeira geserveerd. Deze Madeira is een eerbetoon aan de oprichter van Wijnhandel Peeters uit Rotterdam. Deze Marinus Peeters senior, die als stoker aan boord van de sleepbot IJmuiden werkte, heeft tijdens de storm van 16 maart 1913 geholpen het leven te reden van 75 bemanningsleden van het zinkende Britse passagiersschip de Eastwell. Mooi verhaal, heerlijke Madeira!

IMG_8500

Tuin restaurant The Park

Restaurant The Park

Restaurant The Park is het restaurant van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam. The Park serveert gerechten volgens het signatuur van de met twee sterren bekroonde chef-kok Erik van Loo (restaurant Parkheuvel), in een ontspannen omgeving en voor een toegankelijke prijs.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

11 Comments

  1. Wat leuk! Ziet er heerlijk uit, en heel origineel. Ben zelf dol op asperges, dus ben heel benieuwd naar hun manier van bereiding!

  2. Heel bijzonder om zo’n thema te doen. Ik ben hoe dan ook een fantasie fan. Er zijn alleen maar weinig gerechten met asperges die ik lekker vind, vooral de volgende dag. ? Het ziet er allemaal wel goed uit.

  3. Wat gaaf! Ik zou denk ik heel raar staan te kijken als je een hapt neemt van iets wat op een frikandel speciaal lijkt, en het smaakt totaal anders!

  4. De gerechten zien er echt top uit! Als ik hier in de buurt ben is het zeker de moeite waard om naar het museum en dit restaurant te gaan. Xxx

  5. Mmmm ziet er allemaal lekker uit! Ik vind die asperge special best wel grappig 😀

  6. Grappig die asperge zo geserveerd!

  7. Oooh dat klinkt allemaal goed! Ik was graag bij die lunch geweest haha. En die tentoonstelling ga ik ook binnenkort bekijken, lijkt me prachtig!

  8. Wat leuk! Hele originele dingen zitten er tussen. Grappig om een keer te doen!

  9. Dat ziet er echt super verrassend uit! En soep met thee? Wat apart.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*