Home » De hele maand Kerst bij Jamie’s Italian
kerstmenu Jamie's Italian

De hele maand Kerst bij Jamie’s Italian

Alles hip & happening gebeurt meestal in Amsterdam. Maar gelukkig zit ook Den Haag in de lift voor wat betreft leuke, hippe en lekkere restaurants. Jamie’s Italian is daar een goed voorbeeld van. Ik at er al eerder een heerlijke lunch. Onlangs mocht ik het kerstmenu komen uitproberen en ik kan je vertellen, ik kom in december zeker nog een keer terug voor Kerst bij Jamie’s Italian!
kerst bij Jamie's Italian

Kerst bij Jamie’s Italian

 Het is een doordeweekse avond rond de klok van zes uur, en bij Jamie’s Italian is het bomvol. Daarvan merk je gelukkig niets als de altijd vrolijke en relaxte bediening je naar je (gereserveerde) tafeltje brengt. Buiten is het koud en nat, maar binnen heerst een gezellige drukte en staat de prosecco snel op tafel. Kom maar op met die menukaart!

Er zijn twee kerstmenu’s, het grote feestmenu (€ 32,50 voor drie gangen) of het ultieme feestmenu (€ 45,00 voor drie gangen). Bij beide menu’s is een glas prosecco bij aankomst inbegrepen. Je kunt eventueel voor de lunch ook twee gangen boeken voor € 25,00.

kerst bij Jamie's Italian

Ultieme feestmenu, het voorgerecht

Evita en ik besluiten voor het ultieme feestmenu te gaan. Drie gangen klinkt wellicht als niet veel, maar alleen gang één beslaat al meerdere gerechten. Te beginnen met de beroemde antipasti plank, gevuld met Italiaanse heerlijkheden. Ik zou dit dus de hele avond wel kunnen eten. Denk buffelmozzarella, pecorino, gegrilde groente, venkelsalami en rozemarijn foccacia. Daarnaast kregen we een warm gerookte zalm crostini met ricotta en mierikswortel. En of dat niet voldoende was ook nog eens een ruime portie gefrituurde ravioli, ook wel Italiaanse nachos genoemd. Wat een geniaal lekker gerecht! Ik bleef er van eten, ook al begon ik me wel zorgen te maken over het feit dat er ook nog een hoofdgerecht zou komen…..

kerst bij Jamie's Italian

Ultieme feestmenu, het hoofdgerecht

Voor het hoofdgerecht kan je kiezen uit vijf verschillende gerechten. Vlees, zoals ossobucco, kip of sirloin steak met truffelboter, vis (kabeljauw) of pasta. Wij kozen voor de laatste, paddenstoelenravioli met geschaafde zwarte truffel. Erbij werden nog rozemarijnaardappeltjes en winterse groente geserveerd. Gelukkig was de portie niet enorm groot en kon ik met goed fatsoen het grootste deel van dit (overheerlijke!) gerecht opeten.

kerst bij Jamie's Italian

Ultieme feestmenu, het dessert

En dan zou je denken, dat dessert, dat gaat dus niet meer lukken. Maar dan ken je mij nog niet. Want daar is gewoon een aparte ruimte voor in mijn maag. Echt super handig!

Voor het dessert heb je de keuze uit vier zoetigheden of een kaasplankje. Ik ging voor de witte chocolade cheesecake met clementine curd, Evita voor de brownie met karamelroomijs en popcorn. Konden we lekker delen! Ook de desserts waren heerlijk. Het kostte ons wat moeite maar de bordjes waren min of meer leeg. Nog een heerlijke espresso toe en we konden zo de tram inrollen…..

kerst bij Jamie's Italian

Nu reserveren

Zoals gebruikelijk bij Jamie’s Italian is het prijs-kwaliteitsniveau buitengewoon goed. Echt heel erg lekker eten voor een goede prijs. Ga jij ook voor een ultieme kerst bij Jamie’s Italian? Het kerstmenu is iedere dag te boeken t/m 30 december, zowel in Den Haag als in Rotterdam. Vergeet niet te reserveren, het is er altijd druk! Boek nu direct een tafeltje bij Jamie’s Italian!

Ik ben uitgenodigd om in dit restaurant te komen eten. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Karin van Dam

    Wat klinkt dit allemaal weer heerlijk en wat een mooie foto’s

  2. ik weet wat ik deze week ga doen haha juist reserveren 😀

  3. Oh ja, daar zou ik weleens willen eten. Ik ben een groot Jamie Olliver fan!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*