Home » Women in foodbusiness: Delicious Sweetness
delicious sweetness

Women in foodbusiness: Delicious Sweetness

Ik heb ontzettend veel bewondering voor vrouwen die hun droom volgen en de stap durven te nemen om voor zichzelf te beginnen. Niet meer werken voor een baas, maar zelf je eigen foodbusiness runnen. Van een succesvol foodblog tot een thuisbakkerij of catering voor feesten en partijen. Wie zijn deze vrouwen, hoe zijn zij tot die stap gekomen, waar dromen zij van en welke tips geven ze je mee? Je leest er over in de serie ‘Women in foodbusiness’. In deze aflevering lees je het verhaal van Kelly van Delicious Sweetness.

delicious sweetness

Women in foodbusiness: Delicious Sweetness

 

Delicious Sweetness

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Kelly en heb een patisserie op de Denneweg in Den Haag. In onze winkel ‘Delicious Sweetness’ verkopen wij Franse patisserie welke vanaf de basis zelf gemaakt wordt. Ook de confituur en caramel au beurre salé maken wij zelf.

delicious sweetness

Wanneer en waarom besloot je ‘ik begin voor mijzelf’?

Ik was 25 en werkte in een leuk hotel op de receptie. Ik belandde op het punt dat ik dacht, kan ik dit mijn hele leven blijven doen? En wil ik dit? Nee was het antwoord. Ik ben gaan nadenken wat ik wel zou willen. Wat mijn dromen waren. Ik ben toen begonnen met de opleiding tot banketbakker. Dit ging mij niet snel genoeg. Ondertussen werkte ik in een Franse patisserie. Mijn handen jeukten. Toen ik na een tijdje een ander leerbedrijf moest zoeken en er alleen Nederlandse bakkers beschikbaar waren ben ik gestopt met de opleiding en voor mijzelf begonnen. Ondertussen ben ik weer drie dagen bij mijn oude baas in het hotel gaan werken en heb ik mijn bedrijf opgezet.

delicious sweetness

Wat is jouw ‘unique selling point’, wat maakt jou of jouw dienst of product speciaal?

Mijn sterkste punt is alles vanaf de basis zelf maak met alleen de beste ingrediënten en net iets minder zoet als bij de meeste bakkers. Ik hoor vaak dat mijn klanten blij zijn dat het niet zo zoet is. En dat de smaken kloppen en echt zijn. What you see is what you get.

delicious sweetness

Wat is jouw doel of droom?

Als je mij dit zou hebben gevraagd tijdens het opstarten van mijn bedrijf dan had ik gezegd: ‘een patisserie in een mooie straat in Den Haag’. Nu vijf jaar later ben ik van thuisbakker naar patisserie op de Denneweg gegaan. Dromen zijn er genoeg, zonder dromen geen doelen. Ik zou mij in de toekomst meer bezig willen houden met chocolade. De cursussen heb ik al gevolgd bij Callebaut en ik ben bezig om een chocolade assortiment op te zetten voor de winkel. Verder wil ik een luxer assortiment gaan neerzetten. Ook hier ben ik mee bezig. Verder ooit de winkel/bakkerij verbouwen zodat het werken makkelijker gaat. Uiteraard moet het gevoel van ‘snoepwinkeltje’ niet verloren gaan. Ik wil geen uitstraling krijgen van een moderne bakkerij. Juist nu, door onze inrichting zijn wij uniek en onderscheiden wij ons van de ‘grotere’ bakkerijen.

delicious sweetness

Hoe definieer jij succes?

'If you can dream it, you can build it'

Doen wat je wil doen, je dromen volgen en er voor gaan. Ook als anderen er niet in geloven toch doorgaan. ‘If you can dream it you can build it’ is mijn motto. Als dit lukt dan voelt dat zo goed. Dat is voor mij succes. Ik sta er te weinig bij stil. Vaak ga ik maar door en door en voelt het succes wat ik heb met mijn bedrijf niet zo. Zeg maar perfectionistisch en continu je doelen bijstellen. Maar als ik dan terug kijk en denk aan de momenten hoe ik hier gekomen ben krijg ik toch wel even kippenvel… En denk ik aan hoe blij ik mag zijn waar ik nu sta. Als je maar bij je gevoel blijft en daar niet aan voorbij gaat.

delicious sweetness

Wie of wat is jouw inspiratiebron?

Dat vindt ik lastig. Ik heb niet echt een inspiratiebron. Er zijn veel goede patissiers die ik volg en waar ik tegenop kijk. Waarvan ik hoop ooit ook op dat niveau te komen. Inspiratie vind ik overal. Op internet, maar ook als ik uit eten ga, of als ik op de bank zit en ik denk aan een nieuw taartje voor in het assortiment.

Soms komt het ineens op, loop ik naar beneden (we wonen boven de winkel) ben ik aan het experimenteren en proberen we ’s avonds na het eten het nieuwe taartje uit. Dan blijkt het na een week een bestseller te zijn. Daar gaat vaak al wel een heel traject aan vooraf. Ik denk dan al weken dat ik iets nieuws wil maken. Heb al wel een smaakrichting in mijn hoofd maar weet nog niet precies hoe en wat. En dan ineens is het er en moet ik er mee bezig.

delicious sweetness

Welke tip wil je vrouwen die graag voor zichzelf willen beginnen meegeven?

Geloof in jezelf en blijf bij je gevoel. Het is keihard bikkelen, doorgaan, doorgaan en doorgaan. Ziek zijn ken ik niet, tegenslagen? Pech gehad, een paar minuten balen en weer door. Van elke tegenslag wordt je sterker. Maar vooral ‘If you can dream it, you can build it’.

Niemand had dit wat ik nu doe ooit van mij verwacht. 80% van de ondernemers had in onze situatie de stap naar de winkel op de Denneweg niet genomen. Voor mij voelde het zo goed dat ik mijn man heb kunnen overtuigen en we het toch hebben gedaan. Ondernemen is risico’s nemen, op je bek gaan en weer doorgaan. Kan je daar niet tegen? Word dan vooral geen ondernemer. Wees een beetje eigenzinnig/eigenwijs. Door de meute te volgen kom je er niet….

delicious sweetness

Contact

Delicious Sweetness
Denneweg 136
Den Haag

Openingstijden:

maandag gesloten
di 08.00 – 15.00 uur
wo t/m vr 08.00 – 17.30 uur
za 08.00 – 17.00 uur
z0 08.00 – 12.00 uur

www.delicious-sweetness.nl
https://www.facebook.com/Delicioussweetness/
https://www.instagram.com/delicioussweetness/

Bedankt Kelly voor je inspirerende verhaal. Ik heb echt mega veel bewondering voor jouw doorzettingsvermogen en lef! Al een aantal keer heb ik mogen proeven van de heerlijke producten van Kelly. En geloof me, het ene taartje is nog lekkerder dan de andere. Stuk voor stuk kleine kunstwerkjes en geweldige smaaksensaties. Bij een volgend bezoek aan Den Haag mag je Delicious Sweetness zeker niet overslaan. Sowieso is een bezoek aan de Denneweg altijd de moeite waard.

Volgende maand lees je het inspirerende verhaal van Nicoletta van de kookschool La Cucina del Sole.

Benieuwd naar de andere afleveringen van Women in Foodbusiness?

Deli-Verte
Deco-bites
Nicole’s Choice
Chove
Feestbuffetten.nl
Homemade Queen

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

8 Comments

  1. Wow, wat een verhaal! Dat zou ik ook wel willen! Ik ga deze winkel onthouden voor wanneer ik weer eens in Den Haag ben.

  2. Wat een heerlijkheden en prachtige kunstwerkjes! Mooi om zo’n bedrijf uitgelicht te zien en chapeau voor deze onderneemster. Op de Denneweg zitten wel meer leuke zaakjes als Betjeman & Barton (thee) en Bakkerij Hessing (Haagse kakker). Ik moet er nodig weer eens heen. Inspirerend artikel!

  3. Wat een heerlijke en schattig winkel is dit! Ik heb destijds met jou mogen proeven daar (review komt er nog aan hoor hihi), zo lekker allemaal, loved it!!

  4. O, ziet er allemaal heel erg lekker uit! Petje af hoor, om zo je eigen zaak op te zetten en er zo voor te gaan.

  5. he wat leuk want ik ken deze winkel!! ben er nog nooit geweest en ja shame on me maar ziet er heel leuk uit 😀

  6. Súper inspirerend..

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*