Home » Women in foodbusiness: Chove
CHOVE chocolaatjes

Women in foodbusiness: Chove

Ik heb ontzettend veel bewondering voor vrouwen die hun droom volgen en de stap durven te nemen om voor zichzelf te beginnen. Niet meer werken voor een baas, maar zelf je eigen foodbusiness runnen. Van een succesvol foodblog tot een thuisbakkerij of catering voor feesten en partijen. Wie zijn deze vrouwen, hoe zijn zij tot die stap gekomen, waar dromen zij van en welke tips geven ze je mee? Je leest er over in de serie ‘Women in foodbusiness’. In deze aflevering lees je het verhaal van Laura Kokkiadi van CHOVE!

Logo chove cacao

 

Women in foodbusiness: CHOVE

 Laura

Wie ben en wat doe je?

Ik ben Laura Kokkiadi, Grieks en Nederlands (Griekse vader en een Nederlands moeder). Mijn wortels liggen ook echt in Griekenland, omdat ik daar geboren en getogen ben. Het is ook de plek waar mijn ouders wonen, namelijk op Kreta. Ik ben 12,5 jaar geleden naar Nederland gekomen om te studeren. Na een paar studies te hebben afgerond – zoals een vooropleiding voor de kunstacademie, hotelschool en een master in marketing – en een paar banen verder, ben ik eind 2015 met CHOVE begonnen. CHOVE staat voor CHOcolate loVE. Het zijn zelfgemaakte chocolaatjes en petitfourtjes gebaseerd op Griekse recepten. In Griekenland noemt men dit glyka. Dit miste ik nog in Nederland en wilde een nieuwe beleving meegeven aan de mensen hier.

CHOVE chocolaatjes

Wanneer en waarom besloot je ‘ik begin voor mijzelf’?                

Altijd heb ik al gedacht ‘ik wil iets voor mezelf’. Hoe en wat wist ik echter nog niet. Na het afstuderen heb ik verschillende banen gehad in marketing, branding en strategy wat ik allemaal heel leuk vond. Op een gegeven moment was ik aan het solliciteren omdat mijn baan toentertijd niet mijn droombaan was. Ik wilde iets anders. Alleen met dat als doel voor ogen was ik wanhopig op zoek naar een baan, zonder resultaat. Toen ik voor de zoveelste keer het bericht kreeg dat ik weer niet was uitgekozen voor de baan waarop ik gesolliciteerd had ging bij mij de knop om. Ik besloot mijn baan op te zeggen waarin ik niet gelukkig was. Nu ga ik dat een kans geven, wat ik echt wil doen.

Ik heb niets te verliezen. Ik ben nog jong, heb geen verplichtingen aan iemand, alleen aan mijzelf.

Al jaren had ik dit concept in mijn hoofd en had ondertussen ook al een beetje onderzoek gedaan. Toen dacht ik ‘Weet je wat? Ik begin met een business plan te schrijven. Ik heb niets te verliezen. Ik ben nog jong, heb geen verplichtingen aan iemand, alleen aan mezelf. De beste tijd dus, want ik wil niet als ik 40 ben denken, had ik maar…’. Toen heb ik verschillende bijbanen gehad om helemaal voor CHOVE te gaan. Een half jaar later besloot ik mij in te schrijven bij de Kamer van Koophandel met de naam CHOVE. Ik koos bewust voor 4 augustus, omdat het de geboortedag is van mijn opa. Hiermee wilde ik hem eren, want mijn opa en oma hebben jarenlang maandelijks trouw voor mij gespaard. Dit spaargeld wilde ik besteden aan een groter doel en CHOVE was dan ook de juiste keuze.

CHOVE baklava

Wat is jouw ‘unique selling point’, wat maakt jou of jouw dienst of product speciaal?

Het zijn chocolaatjes en petitfourtjes gebaseerd op Griekse recepten. Groter dan bonbons en kleiner dan patisserie. Eetbaar in drie happen en met eentje heb je genoeg. Leuk om uit te delen op bijvoorbeeld een verjaardag of als tussendoortje.

CHOVE met koffie

Wat is jouw doel of droom?

Mijn doel is om CHOVE bekend te maken in Nederland en daarbuiten. Griekenland op een positieve, moderne, stoere manier op de kaart zetten. Laten zien dat het meer is dan wat mensen denken. Voor dit jaar is mijn doel om CHOVE levensvatbaar te maken. Ik ben op de goede weg,  dus dat is fijn. Personeel kunnen aannemen, apparatuur kopen die het handwerk sneller maken, deelnemen aan een cursus chocolaterie, een nieuwe ruimte en zoooo veel meer. Stap voor stap kom ik naar mijn grote doel!

Succes is voor mij gelukkig zijn met wie ik ben en wat ik doe en waarom.

Chove zakjes

Hoe definieer jij succes?

Succes, poeh! Iets waar ik al een paar jaar mee worstel en aan het leren ben hoe het voor mij in elkaar zit. Wanneer je als persoon ergens voor gaat waar je in gelooft, veel tijd en energie erin stopt en langzamerhand elke keer weer ziet dat het aanslaat. Stap voor stap. Het enthousiasme van de mensen ontvangen. De leuke berichten en vooral dat ik met mijn product anderen gelukkig maak. Mensen elkaar gelukkig laten maken en mooie momenten beleven met elkaar, waar CHOVE een steentje aan bijdraagt. Wat verder ook succes voor mij is, is gelukkig zijn met wie ik ben en wat ik doe en waarom.

baklava

Wie of wat is jouw inspiratiebron?

Inspiratiebron voor mijn bedrijf zijn de Griekse recepten. Inspiratie voor mezelf als ondernemer – om verder te gaan, door te zetten en te blijven geloven in wat ik doe – zijn de verschillende businessboeken, goeroes, mijn vader, mijn mentor, verhalen die ik hoor over succesvolle ondernemers, ondernemers op de markten waar ik heen ga en veel meer. Alles wat ik lees of hoor, geven mij een trigger om na te denken over hoe iets beter en/of anders kan.

Laura CHOVE

Welke tip wil je vrouwen die graag voor zichzelf willen beginnen meegeven?

Gewoon doen. Durf. Vertrouw erop dat het lukt. Geloof in jezelf en in je bedrijf/ concept. Niet nadenken van ‘wat als het niet goed gaat?’ et cetera. Geef jezelf een kans! Je hebt het dan tenminste geprobeerd.  En je leert elke dag iets meer. Je weet het nooit totdat je het echt geprobeerd hebt.

Ik ben zelf ook nog bezig met groeien, heb veel vragen, wil er uiteindelijk echt van leven en heb doelen gesteld. Het gaat de goede kant op. Dus ik geef het een kans!

Contact

CHOVElogo

www.chove.com
www.facebook.com/chove.open.share
instagram.com/chove.open.share
www.pinterest.com/choveopenshare/

 

 

 

Wat een inspirerend verhaal weer! En wat mooi dat je met de startdatum van CHOVE je grootouders eert. Ook opvallend weer om te lezen dat ook Laura zegt dat je uiteindelijk gewoon moet doen en durven. Geloven in jezelf en het een kans geven. Bedankt Laura, en succes met alles! Ik ben in ieder geval fan van CHOVE.

Volgende maand in een nieuwe aflevering van Women in foodbusiness: Nicole van Nicole’s Choice

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Echt super stoer dat je deze stap hebt durven zetten! Zo leuk en motiverend om te lezen hoeveel tijd en energie je in je bedrijf steekt en dat je dit ook ziet.

  2. Super leuk om dit te lezen. Veel succes met je bedrijf, Laura!!!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*