Home » Saturday Six – zien, horen, doen, lezen, kopen & proeven
Verkade

Saturday Six – zien, horen, doen, lezen, kopen & proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien horen, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Doen

Foodtruckfestivals zijn populair. Ik snap wel waarom, vooral als het lekker weer is. Dit weekend kun je op heel veel plaatsen genieten van een diversiteit aan eten en drinken:

Eten op rolletjes, Haarlem
Rrrollend, Roermond
Lepeltje, lepeltje, Zwolle
Bodega Norton Culinair, Zoetermeer
Lust foodtruck festival, Winterswijk
Hello Food festival, Olmenhorst Lissebroek
Toost foodtruckfestival, Bodegraven

divercity-logo-2017

Horen

Genieten van optredens van bands en zangers vanuit alle delen van de wereld doe je op zondag 2 juli in het Haagse Zuiderpark. Tijdens Divercity, een gratis toegankelijk kunst- en cultuurfestival kun je luisteren naar muziek uit Pakistan tot Zimbabwe.

Er zijn twee hoofdpodia, een festivalmarkt en een kinderterrein. En natuurlijk is er lekker eten en drinken in overvloed!

ibericus

Kopen

Ook zo’n fan van Spaanse ham? Sinds kort is de Markthal in Rotterdam een geweldige winkel rijker: bij Ibericus kunnen liefhebbers terecht voor alle producten van het Ibério-varken. Alle producten worden ter plekke vers gesneden. Ook verkopen zij chorizo en andere hammen en specialiteiten. Meteen trek? Ibericus verkoopt ook heerlijke broodjes of borrelplankjes.

Zien

Geef je binnenkort een tuinfeest? Bekijk dan eens deze video van Riviera Maison voor leuke stylingtips! In de collectie vind je alles wat je nodig hebt om van jouw etentje een onvergetelijke avond te maken.

Proeven

Verkade

De meisjes van Verkade hebben iets te vieren! En gelukkig mocht ik meedoen! De Verkade Chocolade heeft een heuse make-over ondergaan. De verpakking is vernieuwd, de reep is anderhalf keer zo groot geworden en bevat nu grappige blokjes van verschillende grootte met steeds weer andere tekstjes. Maar het belangrijkste: er zijn nieuwe smaken!

Zoals karamel zeezout – die dit jaar al was opgenomen in het chocoladeletter assortiment. En vier overheerlijke specials:

Gekarameliseerde pecan, amandel & zeezout
Pistache, amandel & hazelnoot
Espresso koffie crunch
Kokos crunch

Ik ben nog druk bezig met testen (dirty job) en tot nu toe ben ik happy!

Bowls of goodness

Lezen

The independent noemde het één van de beste vegetarische kookboeken van dit jaar: Bowls of Goodness van Nina Olsson. Het boek speelt perfect in op de trend van comfort food en eten uit kommetjes. Van smoothie bowl tot pokebowl, hoe instagramwaardig wil je het hebben?

Nina beschouwt de kom als een symbool van gezond en mindful eten. Elke kom bruist dan ook van de vitaliteit en gezondheid! Ook geeft Nina per recept aan of het geschikt is voor een veganistische of glutenvrije leefstijl of ze biedt alternatieven.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk als voorproefje eens de heerlijke recepten op haar blog Nourish Atelier.

Dit artikel bevat affiliated links en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

3 Comments

  1. Ohh, die chocolade repen van Verkade, het water loopt ervan in m’n mond. Echt verrukkelijk! Wat is je favoriet?

  2. Jaaa, het boek van Nina Olsson ziet er zo goed uit! En ik heb recent ook een goede ervaring met een poke bowl gehad 😉 dus zojuist besteld! Via de link natuurlijk 😉 Wat een heerlijke rubriek is dit Anne-Marie! Die repen van Verkade ga ik zeker halen! En het filmpje van Rivièra Maison is zó gezellig! Fijne weekend! xxx

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*