Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

Saturday Six

Zien

Chocolademerk Lindt, opgericht in 1845 en wereldmarktleider, heeft aan de Heiligeweg in Amsterdam de hemel voor echte chocoladeliefhebbers geopend. Deze eerste Lindt boutique biedt de grootste premium chocoladecollectie van Nederland. Het van origine Zwitserse chocolade Lindt is één van de weinige merken die controle heeft over elke stap in het bijzondere proces van cacaoboon tot premium chocolade (from bean to bar). Dit zorgt ervoor dat het merk garant kan staan voor perfectie in smaak en afwerking van al haar producten.

Beleven

Van 29 oktober t/m 3 november vindt Crossing Border Den Haag plaats, één van de meest spraakmakende hedendaagse literatuur- en muziekfestivals in Europa. Alle stijlen zijn vertegenwoordigd in het geschreven, gesproken en gezongen woord. Met internationale auteurs en artiesten die concerten, lezingen en voordrachten geven. Met grote namen, maar ook nieuw nog onbekend talent. Kijk voor het programma op crossingborderfestival.nl

Doen

Borrelen is niet uit de Nederlandse cultuur weg te denken. En de Hollandse borrelplank anno 2019 heeft tegenwoordig een flinke upgrade gekregen. Met buitenlandse kazen en worsten, charcuterie, olijven, tapenades en andere heerlijke hapjes. Bestel je regelmatig bij HelloFresh? Dan kun je vanaf nu ook de Borrelbox meebestellen bij de wekelijkse maaltijdboxen. Voor 16 euro krijg je een gevarieerd pakket voor 2 tot 4 personen. Met kwaliteitshapjes als bospaddenstoelenpesto, gebrande amandelen en Brandt & Levie worst.

Proeven

Wijnrecensent Onno Kleyn geeft geen tienen. Tienen, zegt hij, zijn alleen voorbehouden aan de goden. Des te unieker is de 10- die hij geeft aan de witte Just Fucking Good Wine van Neleman. Wijn die is gemaakt van de de unieke verdil druif, die bijna uitgestorven is. “Het is ontzettend belangrijk dat er in de wijnwereld een grote druivenvariëteit blijft bestaan en dat niet alle onbekende inheemse druivensoorten gerooid worden. Onze witte Just Fucking Good Wine is gemaakt van 70% Verdil, 10% Chardonnay, 10% Viognier en 10% Sauvignon Blanc.”“Mooi geconcentreerd, met lekker vreemde geuren van kaneel en kruidnagel, beetje sigarenkist door houtrijping, lekker vettig, meerlaags. Bijzondere wijn, eigenzinnig en eh, ja, f*cking good.” Onno Kleyn, VK Magazine 5-10-2019

Kopen

Bakken is zoveel meer dan het maken van een taart. Het is een heerlijk gevoel om zelf iets lekkers te maken om je vrienden of familie mee te plezieren. Brabantia’s Celebake collectie maakt bakken nog leuker met een 23 en 30 cm bakblik, een Ø22 en Ø24 cm springvorm en een muffinvorm voor 12 muffins. Allemaal van hoge kwaliteit, met een diamantpatroon en een sterke anti-aanbak coating in een feestelijke champagne kleur. Gemaakt voor Brabantia’s 100ste verjaardagDe Brabantia Celebake Collection is verkrijgbaar vanaf oktober 2019.

avocado

Lezen

Door gastblogger Anne-Marie Blok – Avocado is echt een van mijn favorieten. Ik was dus reuze benieuwd toen ik Carla de Graef’s kookboek Avocado van Anne-Marie mocht reviewen. Eens kijken wat je allemaal met deze groene rakker met de goede vetten kunt! Het boek bevat veel makkelijk te maken recepten, dus dat is positief. Dit maakt het lekker toegankelijk. Ook staan er leuke hapjes in. De recepten zelf vond ik alleen niet heel verrassend, en vooral gericht op vlees of vis. Wil je die gerechten vegetarisch maken, dan moet je het recept dus wat aanpassen.

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Wat een heerlijkheden weer! Die wijn ben ik heel benieuwd naar, alleen de naam al! 😉 Volgend tripje naar Adam ook even naar Lindt.. yummm!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*