Home » Saturday Six – zien,beleven, doen, lezen, kopen en proeven
AH paaseitjes

Saturday Six – zien,beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

goed volk

Iedere vrijdag om 20.25 uur op NPO3 reist de Vlaamse kok Jeroen Meus in het programma ‘Goed volk’ de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken. Van de Chassidische joden in Antwerpen tot de dames van een wegbordeel in Nevada. Door via de keukendeur binnen te dringen probeert hij meer zicht te krijgen op hun leven. Interessant concept!

AH-buitendag
Foto: Albert Heijn

Beleven

Op maandag 2 april is het weer tijd voor de AH buitendag. De telers, boeren en leveranciers van Albert Heijn zetten die dag de deuren open om te laten zien waar jouw boodschappen vandaan komen. Leerzaam, leuk en niet onbelangrijk: gratis. Op de site kun je zien welke locaties er allemaal mee doen en wat er te beleven valt in jouw buurt.Te druk? Wegens het succes van vorig jaar, toen ruim 80.000 Nederlanders de AH Buitendag bezochten, is het aantal deelnemers dit jaar uitgebreid!

Doen

Vorig weekend stond er zo’n lange rij dat we maar naar het Natuurhistorisch museum zijn gegaan. Gelukkig hebben we nog tot 1 juli de tijd om de tentoonstelling ‘Hyperrealisme Sculptuur‘ in de Kunsthal in Rotterdam te bezoeken. De sculptuur van de baby hierboven is toch waanzinnig? De tentoonstelling presenteert een unieke selectie hyperrealistische werken van de belangrijkste beeldhouwers van de afgelopen vijftig jaar.

Garlix master

Er gaat bijna geen dag voorbij dat ik niet een uitje snijd en een teentje knoflook pers. Begint ieder goed recept niet met ‘fruit een uitje en wat knoflook’? Alleen dat knoflook persen, daar ben ik niet zo’n fan. Dat gepeuter om ‘m schoon te maken….Maar ik heb daar sinds kort echt een super duper handig apparaatje voor. De garlic master ‘draait’ in een handomdraai je teentje knoflook fijn en je spoelt ‘m daarna zo schoon onder de kraan. En je kunt er nog veel meer in fijndraaien: pepers, gember, olijven, verse kruiden. Je draait er zelfs een tapenade in klaar! Dat groene siliconen dingetje is een ‘peeler’: leg er een teentje knoflook in, rol de peeler even over het aanrecht en hup, het schilletje is er af. Ik koop niet zo snel meer nieuwe keukengadgets (want veels te veel…) maar deze is echt ‘verdraaid’ handig!

AH paaseitjes

Proeven

Wist je dat het AH delicata chocolade assortiment paaseitjes in maar liefst 33 verschillende smaken heeft? Ik was zo gelukkig om ze alle 33 te mogen proberen. Ben nu nog bezig…Gelukkig heb ik een zoon die mij daar graag bij helpt! Er is voor ieder wat wils: van klassiek (wit, puur, melk, met hazelnoten), tot trendy (framboos cheesecake, puur fleur de sel), origineel (cookiedough, creme brulee) en gewaagd (puur wasabi limoen, puur aardbei balsamico). Dus hup naar de AH, om nog snel wat zakjes te scoren voor dit Paas weekend!

marionet

Lezen

Marionet is het vervolg op het debuut ‘Ragdoll’ uit 2017 van Daniel Cole. En was Ragdoll al nagelbijtend spannend, dit boek kon ik echt niet stoppen en heb ik gewoon in één ruk uitgelezen. Als je Ragdoll nog niet hebt gelezen doe dat dan wel eerst, dit boek gaat echt verder waar Ragdoll op hield. Maar geloof me, je zult er geen spijt van krijgen! Nu is het alleen weer vol spanning afwachten op het vervolg…

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

5 Comments

  1. Leuk artikel weer en leuke findings. Ik snij inmiddels nog alleen maar knoflookteentjes. Met persen komt er – vind ik – net iets teveel ‘geur en smaak’ uit, terwijl ik het gesneden wat meer verfijnd vind. Maar we gebruiken dan ook ongeveer om de dag knoflookteentjes 😉 Van de foto van de baby schrok ik gek genoeg. Wat groot! Heel bijzonder.

  2. Ik moet Ragdoll ook nog steeds lezen! Ik doe altijd zoals Jamie Oliver met de knoflook:can t be bothered to peel!

  3. wat een leuke post weer!!en hier snijd en pers in de knoflook, ligt eraan waar het doorheen moet

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*