Home » Saturday Six: zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven
boerenkaasletter

Saturday Six: zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

Saturday Six

Zien

Kerstreclames zijn de mooiste reclames. Ieder jaar geniet ik weer van de ‘Holiday’s are coming’ vrachtwagens van Coca Cola. Vooral de Engelse warenhuizen maken er een wedstrijd van om de mooiste reclames op tv te laten zien. Zoals deze van Marks & Spencers. Met good old beertje Paddington!

Beleven

In het Stedelijk Museum Schiedam vindt t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Sticky Business‘ plaats, de verleiding van suiker in de kunst. De een gebruikt suiker om belangrijke gebeurtenissen te vieren. Anderen zien suiker als het witte gif. Voor deze tentoonstelling nodigde eetontwerper en gastconservator Marije Vogelzang bijna twintig (internationale) kunstenaars uit. Zij werpen een nieuw licht op dit maatschappelijke thema. Verlustig je aan een bijna 30 m2 groot snoeplandschap van Pip & Pop, laat je aan het denken zetten door de colamachine van Helmut Smits of lik aan de vrouwenbeelden van Joseph Marr. Bekijk suiker zoals je het nog nooit hebt gezien; door een zoetzure bril. En leer aan de hand van bijna tachtig snoepjes, koekjes en andere lekkernijen over suiker in verschillende culturen.

spontaan app

Doen

Social Deal heeft onlangs een nieuwe app gelanceerd: de Spontaan-app. Met deze nieuwe app kun je heel eenvoudig maar vooral heel voordelig spontaan uit eten gaan. Download ‘m  nu! In de app vind je een overzicht van meer dan 1000 restaurants met leuke deals in jouw directe omgeving. En wekelijks komen er nieuwe restaurants bij! Je kunt er – naast diner – ook terecht voor adresjes voor een lunch of high-tea. Ook handig: je hoeft geen account aan te maken. Zie je een goede deal? Met één swipe is je reservering voor die avond gemaakt. Met zoals je gewend bent van Social Deal dezelfde kwaliteit, maar dan voor de beste prijs.

boerenkaasletter

Kopen

Het is weer eens wat anders dan chocolade, deze letter van kaas. De kaasletter wordt gevacumeerd en is zo’n drie weken houdbaar. Er is een P (van Piet) en een S (van Sint) te koop in diverse kaassoorten. En had ik al gezegd dat hij van kaas is gemaakt. Ik hartje kaas. Ik leef voor kaas. Nu maar afwachten wat ik in mijn schoentje ga vinden!

Fair trade original hagelslag

Proeven

Meestal ontbijt en lunch ik met brood en hartig beleg. Maar zo af en toe kan ik zo’n trek hebben in hagelslag! De combi gezouten roomboter en extra pure hagelslag is de beste, net of je een gebakje eet! Helemaal lekker is deze hagelslag extra puur van Fair Trade Original met maar liefst 50% cacao. En gezoet met suikerriet uit Mauritius. Met 97% fairtrade ingrediënten eet je niet alleen goed, maar doe je ook goed: je werkt mee aan ontwikkelingskansen voor de suiker- en cacaoboeren. Win-win! Fair Trade Original hagelslag is voor € 1,60 o.a. te koop bij wereldwinkels, Waar en Albert Heijn.

Winternacht

Lezen

Een nieuwe thriller van Suzanne Vermeer (pseudoniem voor de in 2011 overleden schrijver Paul Goeken) is altijd goed voor een paar spannende avondjes op de bank. Ook met deze nieuwe thriller ‘Winternacht’ zijn koude rillingen gegarandeerd. Wanneer psychologe Karin op haar 35e te horen krijgt dat ze geadopteerd is, vertrekt ze naar het Canadese Ottawa om haar vader – die op sterven ligt – te ontmoeten. Wanneer ze daar aankomt is de stad in rep en roer vanwege de vermissing van een 5-jarig meisje. Voordat ze het in de gaten heeft raakt Karin betrokken bij de zaak. En verdwijnen er nog meer kinderen….

Voor maar € 15,00 heb je 312 pagina’s leesplezier!

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

  1. Oh die Suzanne Vermeer lijkt me geweldig! En die kaas letter vind ik geweldig! Daar ga ik naar op zoek!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*