Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven
Japanse-Black-Wagyu---Gustor-MeatBoutique

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

Museon

Nog tot 2 september dit jaar is in het Museon de tentoonstelling ‘Ridders en kastelen, een nieuwe kijk op de Middeleeuwen’ te zien. Kijk bijvoorbeeld hoe de wereld verbonden was met andere continenten door handel, geloof en uitwisseling van kennis. Net zoals nu zochten de mensen naar manieren om het leven te verbeteren. Zoals het gebruik van buskruit!

De tentoonstelling bestaat uit een leuke combinatie van onderdelen waar je zelf actief aan de slag kunt en mooie stukken uit de collectie. Ervaar hoe het is om een harnas te dragen of wordt een mooie prinses! Verzin een liedje met middeleeuwse muziekinstrumenten, bouw een kasteel of een kathedraal en loop door een klooster. Je kan dansen op z’n middeleeuws of paardrijden als een ridder.

Beleven

Deze zondag kun je tussen 11.00 en 18.00 uur weer terecht in De Van Nelle Fabriek in Rotterdam op de Swan Market. Swan Market is een platform voor startende, creatieve ondernemers die hun producten aanbieden op deze gezellige lifestyle markt. Denk handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, kids items, betaalbare kunst en toffe interieur items. Natuurlijk is er ook een ruim aanbod aan (h)eerlijke eten & drinken, live muziek en entertainment voor de kinderen.

logo matches

Doen

Ik ben echt blij en trots dat we in Nederland de nieuwe donorwet hebben ingevoerd. Maar wist je dat je jezelf ook kunt registreren als stamceldonor? Voor patiënten met een vorm van bloedkanker zoals leukemie, zijn stamcellen van een donor vaak een laatste kans op leven. Ook jij kan iemand die kans geven door je aan te melden als stamceldonor! Ik sta zelf al jaren ingeschreven bij Matchis, het Nederlandse centrum voor stamceldonoren. Want des te meer mensen staan ingeschreven, des te groter de kans dat iemand een match vindt. Iedereen die aan de gezondheidseisen voldoet, in Nederland woont, tussen de 18 en 50 jaar oud is, kan zich aanmelden als stamceldonor. Doen dus!

Japanse-Black-Wagyu---Gustor-MeatBoutique

Ben je vleesliefhebber en word je helemaal blij van bovenstaande afbeelding van de Japanse black wagyu? Dol op Pata Negra, Black Angus en biologische zwartpootkip? Dan verwijs ik je graag naar de Gustor Meat Boutique. Want vanaf nu bestel je het beste van het beste vlees gewoon online. Van 100% raszuivere Japanse Black Wagyu tot krokodillenstaart uit Zimbabwe en Mangalica buikspek uit Hongarije. Een online vleesparadijs dus voor wie geen standaard stukje vlees zoekt. Voor 11.00 uur besteld is de volgende dag in huis (di. t/m za.). Het vlees wordt vlak voor de levering vers gesneden en stuk voor stuk vacuüm verpakt.

ooomega

Proeven

Steeds meer mensen stappen over op het drinken van plantaardige dranken. Omdat ze lactose niet goed verdragen. Of liever minder dierlijke producten willen eten. En dus verschijnen er steeds meer plantaardige dranken in het supermarktschap. Zelf drink ik ook geen melk. Ik vind het gewoon niet lekker. Wel drink ik amandelmelk of kokosmelk. En sinds kort is daar een nieuwe favoriet bij: Ooomega macchiato. Een drank gemaakt van lijnzaadolie met een heerlijke milde koffiesmaak. En gezond, want lijnzaadolie is de plantaardige bron met de hoogste concentratie omega 3 vetzuur. 1 glas is al goed voor 60% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Er is ook een gewone variant (original, met stevia) en een gezoete variant (original sweetened). Ooomega is o.a. te koop bij AH en Holland & Barrett.

krijtman

Lezen

Het probleem was, we werden het nooit eens over het precieze begin. Was het toen we voor het eerst de krijtmannetjes tekenden, of toen ze opeens uit zichzelf verschenen? Was het dat afschuwelijke ongeluk? Of toen ze het eerste lichaam vonden? Met zo’n intro zit je toch meteen in het verhaal? Ik heb dit debuut van C.J. Tudor in één dag uitgelezen. Als een debuutroman in één keer in 30 landen wordt uitgegeven, dan weet je dat het wel goed moet zijn. Alhoewel, het gehypte ‘Het meisje in de trein’ vond ik dan weer niets aan. Maar deze? Lezen!

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

  1. De Swan market klinkt wel heel erg gezellig! Misschien wel een idee voor zondag! Dankjewel!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*