Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven
gansvrije foie gras

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

Saturday Six

Zien

Deze maand deel ik met jullie de mooiste kerstcommercials. Deze is van Riviera Maison:

De boodschap: Spread the happiness, it’s time for giving. Soms kun je met een klein gebaar een grote indruk kunt maken. Is dat niet de ware kerstboodschap?

Marie Cécile Thijs, His Majesty 2011
Marie Cécile Thijs, His Majesty 2011

Beleven

Katten zijn populairder dan ooit. Wereldwijd worden foto’s en filmpjes van katten massaal bekeken en gedeeld op het internet. De Nederlander is dol op katten. En die fascinatie is van alle tijden. In de tentoonstelling “Kattenliefde. Negen levens in de kunst” laat de kunsthal Rotterdam zien hoe kunstenaars katten de afgelopen eeuwen hebben afgebeeld.

In zeven kabinetten komen de verschillende kanten van de kat naar voren. Van de verleidelijke kat die het Franse artistieke milieu verovert als icoon voor het bruisende nachtleven tot de kat van het goede leven – die spinnend en slapend zijn negen levens doorbrengt. De tentoonstelling is ook interactief. Je kunt op handen en voeten ongezien langs struikjes en onder heggetjes door sluipen terwijl andere kattenliefhebbers paraderen op de Katwalk. Doe een snelcursus ‘niksen’ of laat je stem horen bij miauw-karaoke.

365 bullet journal

Doen

Heb jij al een bullet journal? Als ik zo op blogs en instagram keek liep ik weer eens achter op een trend…. Maar ik begreep nooit zo goed hoe dat bullet journaling nu precies in zijn werk ging. Tot nu! Want dankzij het boek 365 bullet journal ben ik helemaal om en ook aan plannen geslagen. Dat deed ik natuurlijk al, maar bullet journaling is een creatieve én overzichtelijke manier om je leven te organiseren.

365 bullet journal maakt je wegwijs door gemakkelijke en duidelijke instructies en oefeningen, voor elke dag van het jaar. Die je bovendien in 365 seconden kunt doen. Van voorbeelden voor de indeling, uitleg over trackers en symbolen tot leuke handletteroefeningen. Ik ben om!

Karaf Royal Leerdam

Kopen

Onlangs ontving ik deze prachtige wijnkaraf uit de Experts’ Collection van Royal Leerdam. De karaf Femme is speciaal ontworpen voor jonge, fruitige, volle witte of rode wijnen. De elegante vorm – die doet denken aan een baljurk – is ontworpen zodat de wijn op een gecontroleerde manier reageert met zuurstof.

De karaf staat als een huis dankzij het Roc element van Fins zeepsteen. Dit element kun je koelen in de vriezer of verwarmen in de oven of heet water, zodat jouw wijn altijd de juiste temperatuur heeft en houdt. Vooral tijdens etentjes, en straks natuurlijk met het kerstdiner, vind ik zo’n karaf op tafel schitterend staan. Er is ook een ontwerp ‘homme’, die is ontworpen voor de liefhebbers van krachtige, kruidige of complexe wijnen.

Verkrijgbaar voor € 24,99 (karaf) bij de Bijenkorf. Het element is te koop voor € 49,99.

gansvrije foie gras

Proeven

Wat mij betreft een van de lekkerste gerechten die echter not done zijn om te eten: foie gras. Dat vinden ze bij Bagels & Beans gelukkig ook. Daarom serveren zij sinds kort een gansvrije foie gras, die niet alleen diervriendelijk maar ook plantaardig is! Deze zogenaamde Faux Gras heeft niet alleen dezelfde smaak, maar ook hetzelfde mondgevoel en smeuiigheid als haar echte zusje. Heerlijk op een bagel met roomboter, of zonder als je helemaal vegan wilt.

De Faux Gras bevat ingrediënten als truffel en champagne, op een basis van gist en plantaardig vet. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar de eerstvolgende keer dat ik ga is deze bagel zeker weten mijn keus. Heb jij ‘m al geprobeerd?

Tot slot

Lezen

Tot slot’ is een prachtig boek voor iedereen die bewust wil stilstaan bij het leven. En tegelijkertijd een waardevol document wil achterlaten voor je dierbaren. Wat was belangrijk? Wie is belangrijk? Wat zal je nooit meer vergeten?

Het prachtig geïllustreerde boek helpt je aan de hand van vragen je leven te bespiegelen, verwoorden en documenteren. Het boek bestaat uit twee delen: een deel voor de regelzaken en een deel over jezelf. Ook is er een enveloppe voor het bewaren van papieren en foto’s.

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

5 Comments

  1. Leuke tips! Die karaf vind ik echt heel mooi!

  2. leuke tips weer!! en jaaa hier ook into journal’s hoor haha, alles word en staat hier gepland 😉

  3. Ik moet ook beter leren plannen dus zo’n bullet journal is wel handig. En die karaf is gewoonweg schitterend.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*