Home » Women in foodbusiness: Happy Melons
feestje Happy Melons

Women in foodbusiness: Happy Melons

Ik heb ontzettend veel bewondering voor vrouwen die hun droom volgen en de stap durven te nemen om voor zichzelf te beginnen. Niet meer werken voor een baas, maar zelf je eigen foodbusiness runnen. Van een succesvol foodblog tot een thuisbakkerij of catering voor feesten en partijen. Wie zijn deze vrouwen, hoe zijn zij tot die stap gekomen, waar dromen zij van en welke tips geven ze je mee? Je leest er over in de serie ‘Women in foodbusiness’. In deze aflevering lees je het inspirerende verhaal van Yvette van Happy Melons.

logo jpeg

Women in foodbusiness: Happy Melons

Yvette voor de etalage

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Yvette van der Sommen, eigenaar van kindertraiteur en kinderkookstudio Happy Melons in Amsterdam. Happy Melons maakt gezonde en overheerlijke maaltijden en soepen voor kinderdagverblijven en particulieren. Daarnaast geeft Happy Melons kooklessen aan kinderen vanaf 4 jaar.

Foto feestje Evelien - Happy Melons

Wanneer en waarom besloot je ‘ik begin voor mijzelf’?

Ik ben mijn hele leven al bezig met voeding, koken en lekker eten. In mijn studententijd had ik een eigen catering bedrijfje en kookte ik veel voor- en met kinderen tijdens verschillende zomerkampen. Toch besloot ik na mijn studie in eerste instantie voor een corporate baan te gaan. Na een aantal jaar gewerkt te worden, begon het idee om iets met kinderen en voeding te doen steeds meer te kriebelen. Toen er een mooi pand in de buurt vrij kwam en ik uit pure interesse een keer ging kijken, bleek de ruimte perfect te zijn. Achterin ruimte om zelf te koken en voorin het pand voldoende ruimte voor een aantal grote kooktafels waar de kinderen lekker hun gang zouden kunnen gaan. Vanaf dat moment kon ik nergens anders meer aan denken en ben ik het Happy Melons concept verder gaan uitdenken. Een paar weken later heb ik ontslag genomen bij mijn toenmalige baan en in september 2016 heeft Happy Melons haar deuren geopend.

pasta - Happy Melons

Wat is jouw ‘unique selling point’, wat maakt jou of jouw dienst of product speciaal?

Bij Happy Melons kan je terecht voor alles wat met (gezonde) voeding en kinderen te maken heeft. Maaltijden, maar ook traktaties, catering, kooklessen en kinderfeestjes, wij doen het allemaal. Het is een compleet concept wat wij nog niet eerder gezien hebben. Daarnaast vinden we het belangrijk dat kinderen natuurlijk een leuke tijd hebben maar tegelijkertijd ook echt iets leren tijdens onze lessen. Vaak weten kinderen tegenwoordig niet eens meer hoe een aardappel groeit of waar een paprika vandaag komt. Dat is toch raar? Daarom maken wij tijdens onze lessen echte maaltijden. Daar komen geen pakjes of zakjes aan te pas! Als we lasagne maken, komen bijvoorbeeld de pastamachines tevoorschijn en als we een keer een dessert met ijs maken, leren de kinderen hoe het ijs gemaakt wordt en hoe een ijsmachine werkt.

feestje Happy Melons

Wat is jouw doel of droom?

Meerdere Happy Melons-vestigingen verspreid over heel Nederland zou natuurlijk echt fantastisch zijn. Nu we een aardige hoeveelheid vaste afzet hebben aan kinderdagverblijven lijkt dit droom ook steeds dichterbij te komen. Het volgende klinkt misschien een beetje idealistisch, maar het lijkt me fantastisch om alle kinderen te leren waar eten vandaan komt, hoe je het bereidt en wat “gezond” is. Niet alleen de kinderen waarvan de ouders de tijd en het geld hebben om hun kinderen naar kookles te sturen in Amsterdam, maar juist de kinderen waar thuis de frituurpan meerdere malen per week aan gaat of waar de meeste maaltijden van de snackbar komen.

"Als je elke dag iets kan doen wat je leuk vindt, waar je energie van krijgt en wat een      bijdrage levert aan de samenleving, vind ik dat je succesvol bent"

Hoe definieer jij succes?

Ik denk niet dat succes een bepaald punt is wat je op een gegeven moment kan bereiken. Ik zie succes meer als een continu proces. Als je (bijna) elke dag iets kan doen wat je leuk vindt, waar je energie van krijgt en wat een bijdrage levert aan de samenleving, vind ik dat je succesvol bent.

feestje Happy Melons

Wie of wat is jouw inspiratiebron?

Wellicht een voor de hand liggend antwoord, maar toch Jamie Oliver. Hoe hij zijn “brand” heeft neergezet en hoe goed alles bij hem klopt, daar heb ik echt respect voor. Hij gebruikt zijn naam om voorlichting te geven over voeding en koken en probeert kinderen en jongvolwassenen een duwtje in de juiste richting te geven.

sapjes Happy Melons

Welke tip wil je vrouwen die graag voor zichzelf willen beginnen meegeven?

Ben zelfverzekerd en overtuigd van je product en je bedrijf! Natuurlijk zal het niet altijd makkelijk zijn en zal je veel obstakels tegenkomen. Als je echter overtuigd bent van wat je aan het doen bent, maar tegelijkertijd flexibel genoeg om een andere weg in te slaan als je merkt dat dat nodig is, dan ben je al een goed eind op weg om een mooi bedrijf neer te zetten.

feestje Happy Melons

Contact

Happy Melons
Hoofddorpweg 23HS
1059 CT Amsterdam
Tel. 020-22571954

Facebook
Instagram

Ik ben gewoon jaloers als ik dit lees, wat een fantastisch concept. Koken met kinderen en lesgeven over (gezonde) voeding is altijd een droom van mij geweest. Mocht je ooit gaan uitbreiden naar Den Haag, dan mag je me altijd bellen Yvette!

Volgende maand lees je in deze rubriek het verhaal van Homemade Heidy.

Benieuwd naar de andere afleveringen van Women in Foodbusiness?

Delicious Sweetness
Deli-Verte
Deco-bites
Nicole’s Choice
Chove
Feestbuffetten.nl
Homemade Queen
La Cucina del Sole
Sabsy Cake Dreams

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*