Home » Women in foodbusiness: Sabsy Cake Dreams
sabsy cake dreams

Women in foodbusiness: Sabsy Cake Dreams

Ik heb ontzettend veel bewondering voor vrouwen die hun droom volgen en de stap durven te nemen om voor zichzelf te beginnen. Niet meer werken voor een baas, maar zelf je eigen foodbusiness runnen. Van een succesvol foodblog tot een thuisbakkerij of catering voor feesten en partijen. Wie zijn deze vrouwen, hoe zijn zij tot die stap gekomen, waar dromen zij van en welke tips geven ze je mee? Je leest er over in de serie ‘Women in foodbusiness’. In deze aflevering lees je het inspirerende verhaal van Sabrina van Sabsy Cake Dreams.

logo

 

Women in foodbusiness: Sabsy Cake Dreams

sabsy cake dreams

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Sabrina Haleber. Ik ben 38 jaar jong, een echte Hagenees en eigenaresse van Sabsy Cake Dreams in de Boekhorststraat te Den Haag. Hier maak ik de heerlijkste cakes, gebakjes, taartjes en koekjes, die ik serveer met echte Haagse koffie en verse verschillende soorten thee.

sabsy cake dreams

Wanneer en waarom besloot je ‘ik begin voor mijzelf’?

Al van jongs af aan had ik een grote interesse in koken en bakken. Toen ik op mijzelf ging wonen, kookte en bakte ik voor vrienden, familieleden en de gehele buurt en al snel werd dat omgetoverd in bestellingen. Ik besloot in 2006 cursussen taartendecoratie te gaan volgen, de één na de ander.

Toen ik op een gegeven moment was bevallen van ons derde kindje en ik zeker wist dat ik er geen kinderen meer bij wilde, besloot ik om fulltime taarten te gaan maken vanuit huis. Eerst om te blijven oefenen tegen de kostprijs van alleen de ingrediënten. Maar naarmate ik steeds beter werd besloot ik – ondanks mijn handicap die ik in 2010 tijdens mijn tweede zwangerschap had opgelopen en waardoor ik niet meer zelfstandig kon lopen – volledig te gaan samen wonen en mij te registreren bij de Kamer van Koophandel. Ik ging van alleenstaande ouder met uitkering in één klap naar een zelfstandig werkende ondernemer.

sabsy cake dreams

Totaal nog geen idee wat mijn einddoel zal zijn deed ik de erkende opleiding Professional cake Decorator in Hilversum bij The little cake shop/The sugar academy, waar ik met vlag en wimpel cum laude afstudeerde. Toen ik na mijn opleiding ook nog eens het RTL5 programma ‘Ja ik wil een taart!’ (gepresenteerd door John Williams en Miljuschka Witzenhausen) won, wist ik het zeker: ik moet hier echt meer mee gaan doen.

Al vroeg wist ik het eigenlijk al, ik wilde ooit echt doen waar ik goed in ben, namelijk koken en bakken. Maar doordat ik 11 jaar was toen ik op de middelbare school terecht kwam en ik vervolgens drie diploma’s voor economie, boekhouding en sociaal juridisch medewerker had behaald en tussendoor nog even grafisch vormgeven had gedaan, lag ik met mijn gevoel all over the place. Toen ik mij inschreef bij de Kamer Van Koophandel, stond mijn besluit vast: ik wilde mijn eigen gezellige kleine Coffee, Tea & Cake room – Sabsy cake dreams!

sabsy cake dreams

Wat is jouw ‘unique selling point’, wat maakt jou of jouw dienst of product speciaal?

Mijn specialisme is mijn uniek zijn in alles wat ik maak. Ik ben ontzettend goed in recepten lezen, maar iets minder goed in het volgen van recepten. Door mijn jarenlange ervaring kan ik het maar niet laten om recepten te veranderen, mijn eigen draai te geven aan bestaande recepten en/of eindproducten. Daarbij maak ik zoveel mogelijk gebruik van basisingrediënten. Er komt niets uit een pakje, zakje of potje, waarom zou je? Het is veel leuker, lekkerder maar vooral ook veel gezonder dan al die toegevoegde troep in je eten. Ik maak waar ik zin in heb. Deze week geen zin in een red velvet? Dan is deze er even niet. Nu even geen cupcakes? Dan niet. Dat vind ik wel een groot voordeel van het niet werken voor een baas, waarbij alles vast staat. Zo verlies ik alleen maar mijn creativiteit.

sabsy cake dreams

Wat is jouw doel of droom?

In principe heb ik eigenlijk al mijn grootste, gekste, nooit gedacht droom behaald: de winkel. En ik ben niet iemand die een heleboel dromen heeft, tegelijkertijd dan haha. Maar mijn eerst volgende doel op de lijst is dat de winkel zo succesvol wordt dat ik echt mensen in dienst kan gaan nemen. Momenteel heb ik drie stagiaires in dienst, jongeren die ik begeleid in de meest moeilijke periode in hun leven: de pubertijd. Ik zelf ben volgens mijn nog nooit uitgepuberd haha. Dus wie kan hen het best begeleiden naar wat ze het liefst later willen gaan doen.

sabsy cake dreams

Hoe definieer jij succes?

Mijn definitie van succes is als ik, maar vooral mijn kinderen, kunnen zien dat al het werk en geduld wat ik heb opgebracht in mijn leven, pays off, zoals ze dat zeggen. En in principe vind ik dat ik nu al zo ontzettend veel heb bereikt, dat ik eigenlijk niet kan zien wat er nog beter kan op dit moment. Het leven en mijn bedrijf dat nu al zo succesvol is, vind ik al echt geweldig. Ik zou niet meer winkels er bij willen, ik zou bang zijn dat de kwaliteit en authenticiteit verloren zou gaan. Maar goed, succes dat kan ik dus nu al zien als ik in de spiegel kijk of naar mijn gezin.

sabsy cake dreams

Wie of wat is jouw inspiratiebron?

Mijn grootste inspiratie bron, dat is zo lastig, want dat zijn er eigenlijk ontzettend veel. Maar als ik er maar één echt zou willen noemen dan zou dat A la Mére De La Famille zijn uit Frankrijk (red: ik schreef er toevallig al eerder een artikel over!). Een echt authentiek klein winkeltje vol met de heerlijkste en meest kleurrijkste snoep, koek, cake, chocolade en karamelletjes. Voor iedereen is er wel iets en alles handgemaakt. Dat is eigenlijk wel mijn grootste droomwinkel om te hebben.

sabsy cake dreams

Welke tip wil je vrouwen die graag voor zichzelf willen beginnen meegeven?

De beste tip die ik vrouwen – die graag voor hun zelf zouden willen beginnen – kan geven is DOEN. Als je het idee krijgt om iets te doen voor jezelf, om wat voor reden dan ook, al is het omdat je kinderen hebt en alles in controle wilt hebben, of voor een betere toekomst voor je gezin, of omdat je je gek solliciteert maar nergens aan de bak kan komen. De enige oplossing is DOEN!! Doe er alles aan doen om het te bereiken, om iets voor je zelf te beginnen,. Omdat ook als je bang bent of denkt dat het niet kan, ik zeker weet dat je jezelf het tegendeel zal bewijzen door simpel weg je angst te overwinnen, door alles gewoon te doen.

Angst is het grootste tijdrovende element in je leven.

Angst is het grootste tijdrovende element in je leven. Natuurlijk zijn er altijd risico’s, maar ik heb liever een risico genomen en dat ik gigantisch plat op me gezicht val, dan dat ik het nooit heb geprobeerd en later moet zeggen dat ik zou willen dat ik de ballen er voor had om het te doen.

sabsy cake dreams

Contact

Sabsy Cake Dreams
Boekhorststraat 43
2512 CM Den Haag

Facebook
Instagram
Twitter
Linkedin

Wow, wat een fantastisch verhaal. Ik kijk mijn ogen uit bij al die mooie taarten, vooral de kerstboom is favoriet! Ik heb echt bewondering voor de weg die je hebt afgelegd, je moed en je doorzettingsvermogen. Dat velen maar een voorbeeld aan je mogen nemen! Volgende maand lees je in deze rubriek het verhaal van Happy Melons.

Benieuwd naar de andere afleveringen van Women in Foodbusiness?

Delicious Sweetness
Deli-Verte
Deco-bites
Nicole’s Choice
Chove
Feestbuffetten.nl
Homemade Queen
La Cucina del Sole

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

  1. Wat een geweldig verhaal en ontzettend inspirerend! Prachtige taarten maak je Sabrina! Mooie serie dit Anne-Marie <3

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*