Home » Saturday six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven
Orangina

Saturday six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

soesje

Persoonlijk vind ik het dus best wel leuk om in restaurants mijn eten geserveerd te krijgen op een boomstammetje. Of in een weckpotje. Of op een houten plankje. Maar daar is niet iedereen het mee eens. Op de website ‘We want plates’ wordt dan ook een wanhopige schreeuw naar de horeca gedaan om eten gewoon te serveren op borden. Op de site legio voorbeelden van eten geserveerd op de meest verrassende maar soms ook absurde manieren. Wat vind jij? Doe maar gewoon een bord of een beetje creativiteit is leuk?

Fruits de Mer festijn

Beleven

Ik schreef er al eerder over en dit weekend kun je er nog naar toe: het Fruits de Mer Festijn in restaurant The Park in het Bilderberg Park hotel in Rotterdam. Nog even genieten van de laatste zomerdagen onder genot van een goed glas wijn en een rijk gevulde etagère met kreeft, krab, oesters, garnalen en mosselen. Weet jij een betere manier om je weekend door te brengen?

white spots

Doen

Ook wel eens de behoefte om helemaal offline te gaan? Om even niet te worden overladen met (digitale) informatie? Het gemakkelijkste is dat door op te zoek te gaan naar de zogenaamde ‘white spots’: plaatsen waar je gewoonweg geen bereik hebt. Om het de moderne mens makkelijk te maken is er daarom de white spots app, die voor je in kaart brengt waar je nog – al dan niet noodgedwongen – volledig offline kunt gaan. Gevalletje ‘first world problems’ of dé oplossing van een modern probleem? Jij mag het zeggen!

essence handcreme

Kopen

Nu het toch weer langzaam wat kouder begint te worden, wordt het ook tijd om je handen goed te gaan verzorgen. Dit leuke setje is pas verkrijgbaar vanaf november maar ik wilde het toch vast even laten zien. Dit soort artikelen vliegen vaak de winkel uit! Het setje bestaat uit drie handcrèmes (met shea butter, kokos- en amandelolie) in kleine tubes van 25ml die supergemakkelijk in elke tas of zak passen. Ook leuk om de set in de kerstboom te hangen. Voor maar € 3,39 een mooi cadeau voor jezelf of een ander! Essence is exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister, in de winkel of online

Orangina

Proeven

De vakantie en de zomer lijken alweer zo ver weg. Om toch nog een beetje zon en zomer in huis te halen drink ik graag een glas Orangina. Een Frans drankje dat al sinds 1936 menig toeristenhart heeft veroverd. Zonder conserveermiddelen en met echt vruchtvlees van citrusvruchten (12% sinaasappel, citroen, grapefruit en mandarijn). En de flesjes zijn zo leuk! Verkrijgbaar in het bekende bolle buik flesje van 0,25 l. maar ook in grote petfles (1,4 l) en halve liter fles. Te koop bij o.a. AH en Jumbo.

magazine

Lezen

Del Monte (van de bekende blikjes fruit) bestaat 125 jaar. Om dat te vieren brengen zij – samen met Delicious – een gratis inspiratiemagazine uit boordevol heerlijke recepten. Het magazine bestel je via de website.

Dit artikel bevat affiliated links en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

9 Comments

  1. Die hand crème set lijkt me heerlijk Anne Marie alvast een cadeautje voor je moeder.??
    Leuk ook dat tijdschrift van Del Monte, het beste merk voor Bowl in de winter.

  2. Een leuke reeks deze zaterdag! Af en toe vind ik het wel leuk als restaurants iets anders verzinnen als serveerstuk, maar als de creativiteit te gek wordt heb ik toch liever een bord. En een white spot kan ik thuis ook creëren, er zit namelijk een uit-knop op al mijn apparaten. 😉

    Leuk om te weten dat de oorsprong van Del Monte in de 19e eeuw ligt!

  3. Ja, ik heb het boekje van Del Monte ook besteld. Staan heerlijke recepten in. Fijn weekend verder! 🙂

  4. Leuk overzicht. De handcrème houd ik in gedachten. Dat is een leuk cadeau-ideetje. En het magazine van Del Monte heb ik ook gelijk aangevraagd. Fijn weekend!

  5. Ik vind creativiteit juist wel leuk ipv een bord, net even anders 🙂 jammer dat ik niet meer naar Rotterdam kan maar die zeevruchten, inderdaad geen betere manier om e weekend door te brengen! Ik ga het magazine van Del Monte zeker bestellen! (Oja, ik denk best dat beauty ook past hoor in je blog 😉 ;))

  6. Schattig setje handcremes. En nee: ik heb niet de behoefte offline te gaan. Het is mij te leuk..

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*