Home » One of a kind style: DIY vloerlamp van een boomtak

One of a kind style: DIY vloerlamp van een boomtak

Ik zit in bed. Nee ik ben niet ziek, maar ik ben gevlucht naar mijn slaapkamer voor het snerpende geluid van de machines die de 110 kg wegende terrastegels op maat moeten snijden. In de beslotenheid van mijn slaapkamer schrijf ik nu aan een blog over een diy vloerlamp van een boomtak. Dus concentratie en stilte is geboden!

Natuur van buiten naar binnen

De tuin is leeg, erg leeg nadat er twee dagen lang kleine bulldozers een einde hebben gemaakt aan de lange levens van de verwilderde beplanting en boompjes. De geplaveide paden zijn verwijderd en buiten de overgebleven drie boompjes die er eenzaam en verloren bijstaan, aanschouw ik een kaalslag ten top! Het is wel de bedoeling dat er buiten de terrastegels, het kunstgras (maar daarover een volgende keer meer) en de bestaande beukenhaag er (echt) groen en kleur terugkomt.

Nu hebben vele studies aangetoond dat het voor je gezondheid goed is om je te omgeven door de natuur. En omdat momenteel de natuur rond mijn huis ver te zoeken is, haal ik de natuur in mijn huis. Ik kwam een leuk DIY artikel tegen dat ik met jullie wil delen.

Gloeilamp diy vloerlamp van een boomtak

DIY vloerlamp van een boomtak, een natuurlijk(e) oplossing!

Echt simpel te maken en je hebt niet veel meer nodig dan een lichtsnoer (het populaire strijkijzersnoer is bijna een must!)- en een lichtbol. De curled bol (globe) is momenteel hot en deze kun je o.a. kopen in de herfstcollectie van Riviera Maison. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een meer traditionelere bol of misschien is de ”oude” looplamp (te verkrijgen bij je plaatselijke bouwmarkt) als variant een optie? Voor een extra mooi resultaat gebruik je natuurlijk een bijzondere fitting.

Voor het snoer is alles mogelijk. Er zijn eindeloos veel uitvoeringen van een strijkijzersnoer te koop. Van effen tot een patroon, gekruld, gemêleerd, neon, naturel, glanzend of heavy metal. Het internet staat er vol mee en jij kiest gewoon wat het beste past bij jou en je interieur.

tak voor diy vloerlamp van een boomtak

Op avontuur in de natuur

Voor de boomtak ga je zelf op avontuur…in de natuur. Je hebt vast wel in de buurt een bos, je vaste wandelroutes in parken of misschien in je eigen achtertuin? Lekker struinen door het groen op zoek naar afgevallen takken. Mocht je nu echt niet iets geschikt vinden dan zou je ook eens kunnen kijken bij tuincentra. Of even je geduld bewaren tot de herfst straks haar intrede doet.

diy vloerlamp van een boomtak

 

Je zoektocht voor een tak is geslaagd. Je hebt je snoer in huis (de lengte die je moet kopen, is afhankelijk van de grootte van je gevonden tak). Nu is het simpelweg je creativiteit uitleven op de tak door het snoer er om heen te wikkelen. Je zet dit vast met touw of ijzerdraad, bol erin draaien en voilà…Nature Calls! Wil je de tak rechtstreeks op de vloer plaatsen, kun je kiezen voor een bevestiging aan de muur. Mocht je de vloerlamp in de vrije ruimte wilt plaatsen, kun je de tak storten in beton (hoogte en doorsnede bepaal je natuurlijk zelf) en schilderen in de kleur die je wenst.

Indicatieprijs: curled bol, variërend van € 20,00 tot € 45,00.

Fotografie: shutterstock.com (m.u.v. foto gloeilamp Riviera Maison en foto tak)

7 Comments

  1. Erg leuk gedaan, die ga ik onthouden! Het lijkt me wel een uitdaging om de tak mooi én stevig neer te zetten.
    Succes met de verbouwingen om te huis. 😉

  2. het is zo gaaf he 😀 mijn broer is zo handig met zijn handen en maakt werkelijk alles en heeft een hele hanglamp, langwerpig voor boven de eettafel gemaakt bij hem van een tikke tak zo gaaf :D. ik daarin tegen …..hahah nee maar ga het wel proberen dus thnx voor deze blogpost 😀 en geniet van je lamp!!

  3. Oh wat leuk! Ik ben niet zo’n knutselaar, maar hier durf ik me wel aan te wagen. Wij wonen nu inmiddels bijna 3 jaar in ons huis en het licht is nog steeds een drama.

  4. Echt heel grappig dit, ik wil dit ook gaan maken! Leuk geschreven verhaaltje ook hihi! Ik ben al vaker opzoek gegaan naar die snoeren, ik vind ze zo leuk! Ik ken die bol lamp van RM helemaal niet (shame on me), leuk artikel!

  5. Prachtig, ik houd ervan. Maar zelf ben ik niet zo knutselig.. Thuis dan.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*