Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven
kraken rum

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

Credits Giham Tubbeh/PROMPERU

Als je plannen aan het maken bent voor je volgende vakantie, overweeg dan eens Peru. Dit Zuid-Amerikaanse land heeft bij de uitreiking van de World Travel Awards in Portugal onlangs drie prijzen in de wacht gesleept: ’s Werelds Toonaangevende Culinaire Bestemming, ’s Werelds Toonaangevende Culturele Bestemming en ’s Werelds Toonaangevende Toeristische Attractie, voor het wereldwonder Machu Picchu. De prijs voor culinaire bestemming wint Peru al voor het zevende jaar op rij! De Peruaanse keuken is van oorsprong een mengelmoes van verschillende culturen; het heeft Spaanse, Afrikaanse, Chinese, Japanse en Italiaanse invloeden. Dit resulteert in een heerlijke fusie van smaken!

 

Beleven

Tijdens het Amsterdam Light Festival (nu t/m 20 januari 2019) zijn op en langs de Amsterdamse grachten spectaculaire lichtkunstwerken te zien. Beleef deze kunstwerken te voet, op de fiets of over het water in een rondvaartboot. Dit jaar is het thema ‘The Medium is The Message’, een uitspraak van de beroemde Canadese wetenschapper Marshall McLuhan. De rol van licht in het overbrengen van een boodschap en de stad Amsterdam als medium voor het vertellen van bijzondere verhalen staan in deze editie centraal.

Doen

Een kerstmarkt bezoeken is deze maand toch wel een echte must! Op mijn blog vind je een overzicht van de leukste kerstmarkten in Nederland, België en Duitsland. Mijn favoriet? Essen!

kraken rum

Proeven

Onlangs mocht ik kennis maken met The Kraken Rum tijdens een workshop cocktail shaken in het Hardrock café Amsterdam. The Kraken Rum is een spiced rum uit het caribisch gebied en bevat 13 exotische specerijen als gember, kaneel en kruidnagel. De rum wordt 12-24 maanden gerijpt op eiken vaten. Het is dan ook een rum die je heel goed zo kunt drinken, met een paar ijsblokjes. Maar The Kraken Rum doet het ook heel goed in een cocktail, zoals The Perfect Storm: 1 deel Kraken Rum, 3 delen ginger beer en een schijfje limoen. Te koop bij de slijter.

Smoofl

Kopen

Speciaal voor harige feestvierders komt Smoofl met een Limited Edition koekje met kalkoen.  Steenharde snacks, die behalve lekker, ook goed zijn voor de tandhygiene. Ze worden traditioneel langzaam in de oven gebakken en niet industrieel geperst, waardoor de voedingswaarde van de ingredienten beter bewaard blijft en de koekjes makkelijker te verteren zijn. De kalkoen kerstkoekjes zijn granen- en glutenvrij en verkrijgbaar via smoofl.com en diverse verkoopadressen in Nederland en Belgie.

Vega winterspecial

Lezen

Hoewel er wat commotie ontstond rondom de vele vegetarische recepten in de kerst Allerhande, kan niemand er toch omheen: steeds meer mensen laten één of meerdere dagen in de week het vlees staan. Kook je ook graag (af en toe) vegetarisch dan kun je je hart ophalen aan de nieuwe Good food vega winterspecial met ruim 100 vegetarische en vega (kerst)recepten. Feestelijke gerechten die bij niemand op tafel zullen misstaan tijdens de feestdagen en er na. Te koop voor 5,99 in de boekhandel of online.

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*