Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven
Fairtrade Original

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

shoeshi

De Japanner Yuija Hu maakt shoe shi. Sushi in de vorm van: schoenen! In de eerste plaats als eerbetoon aan Michael Jordan met een Michale Jordan Air 1-sneaker. Van sushi! Meer schoenen en andere vreemdsoortige sushi kun je bewonderen op zijn instagramaccount

wijnproeverij van wijnklas

Beleven

In december bezocht ik een wijnproeverij van Wijnklas en dat bleek voor herhaling vatbaar! Voor maar € 15,00 proef je zes verschillende wijnen, onder het genot van een lekker hapje, en krijg je een uitgebreide uitleg. De volgende proeverij staat gepland op vrijdag 22 maart, vanaf 20.00 uur, in lunchroom Op de Hoek aan de Vlierboomstraat 521 in Den Haag. Het thema is dit keer ‘biologische wijn’.  Er is beperkt plaats, dus meld je snel aan. Misschien zie ik je daar? Proost!

baconthegame

Doen

Wat doet een bacon liefhebber als hij/zij even wil ontspannen? Dan speel je Bacon – the game! Het doel: dingen ‘beleggen’ met plakjes bacon. Variërend van een hamburger tot de VS. En van het Vrijheidsbeeld tot Pina Colada. Vreemd? Zeker weten. Ontspannend? Zeker weten! Download Bacon the game voor Apple of Google play

Fairtrade Original

Proeven

Afgelopen maandag was ik aanwezig bij de introductie van de nieuwe lijn van Fairtrade Original. Zij brengen de veelzijdige Arabische keuken naar Nederland met 6 nieuwe kruidenpasta’s met smaken uit Tunesië, Libanon en Marokko. Met deze plantaardige kruidenpasta’s (zonder kunstmatige toevoegingen) bereid je makkelijk traditionele gerechten zoals Shakshuka, Marokkaanse gehaktballetjes en Harira Soep. De typische kruiden en specerijen zijn alvast voor je bereid in Marokko, zodat je thuis alleen de verse ingrediënten hoeft toe te voegen. Ik proefde o.a. de shakshuka, de couscous en gehaktballetjes, en alles was even smaakvol! Vanaf nu verkrijgbaar bij AH.

Valk versmarkt

Kopen

Een walhalla voor foodies, zo zou je Valk Versmarkt in Voorschoten ook wel kunnen noemen. Want zoveel lekker vlees, vis, kaas, brood, wijn en delicatessen bij elkaar…. Je weet niet waar je als eerste moet beginnen. Je weekend kan dan ook niet lekkerder beginnen dan met een bezoekje aan deze ‘supermarkt’. Valk Versmarkt is een initiatief van de bekende hotelketen Van der Valk. Ik heb diverse producten geprobeerd: van de camembert met noten en karamel tot de taleggio met truffel. En van de eigen Valk wijn tot de appelsap: ik zal in de toekomst wel vaker een ritje naar Voorschoten maken! Ook vind je op het terrein proeflokaal Mimi, waar je al het lekkers alvast kunt uitproberen.

Lekker vegetarisch

Lezen

Van 11 t/m 17 maart is de Nationale Week Zonder Vlees. Foodies magazine en de jarige Vegetariërsbond brengen gezamenlijk het magazine ‘Lekker Vegetarisch’ uit. Voor de culi vegetariër en voor iedereen die het leuk vindt om te experimenteren met lekkere en verrassende gerechten zonder vlees en vis. Maar je vindt er ook onmisbare kookboeken en de leukste vega-foodbloggers om te volgen!

De uitgave is online te bestellen via www.fnl.nl/lekkervegetarisch en is ook verkrijgbaar bij Primera, Bruna en de Albert Heijn.

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*