Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven
vinada

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

Kookpunt

Ben je weleens bij Kookpunt in Rotterdam geweest? Ik was er – gek genoeg – pas kortgeleden voor het eerst en keek mijn ogen uit! Met een totale oppervlakte van 4000 m2 is dit een soort foodie walhalla waar je niet meer weg wilt! Met meer dan 50 jaar ervaring is Kookpunt dan ook dé plek voor hobby- én professionele koks. Keukenapparatuur, serviezen, bakartikelen, messen, fornuizen, kookboeken. You name it, en ze hebben het! Bovendien loopt er op iedere afdeling wel een specialist rond die antwoord kan geven op al jouw prangende vragen. Je vindt Kookpunt aan het Noordplein in Rotterdam.

Foodhallen Rotterdam

Beleven

In de nieuw te openen Rotterdamse Foodhallen op de Kop van Zuid komt een ‘vestiging’ van restaurant Parkheuvel. Onder de naam ‘Foodshed’ wordt hier vanaf deze zomer streetfood geserveerd met de smaak van twee sterren! De gerechten komen uit het boek Rotterdams Straatvoer van Erik van Loo, de meester-kok en eigenaar van restaurant Parkheuvel. Verwacht gerechten als kreeftenworstjes op boterpuntjes, ravioli van linzen, een bonbon van rundvlees met aardappelsalade en pulled pork.

Doen

Hoogzomer, dus ik heb weer een lijstje met de leukste (lekkerste) foodtruckfestivals van dit weekend voor jullie. En dit weekend is er zelfs eentje in mijn eigen wijk (Loosduinen) in Den Haag. Was vorig jaar ook een succes, dus ik ga er zeker naar toe!

Toost Foodtruck Festivals – Loosduinen (Den Haag)
Lepeltje, lepeltje – Zwolle
Festival TREK, Den Bosch
Foodstock – Sittard

vinada

Proeven

Ik ben dol op een wijntje, vooral in de zomer. Om ook eens wat vaker (chardo)nee tegen alcohol te kunnen zeggen, heb ik sinds kort altijd Vinada in de koelkast liggen. Vinada is een alcoholvrije sparkling rosé die echt goed smaakt! Zonder alcohol dus, en met maar 23 kcal ook nog eens een figuurvriendelijk wijntje. Het flesje heeft een formaat piccolo (200 ml), oftewel 1,5 glas. Zo kun je ook als b.v. zwangere vrouw mee proosten en drinken zonder dat je een hele fles in je eentje weg ‘bubbelt’.

Op de site vind je de on- en offline verkoopadressen

wilkinson fab

Kopen

Gooi nog snel even dit super scheersysteem van Wilkinson in je reiskoffer. Want met het nieuwe Intuition f.a.b. mesje scheer je namelijk niet één maar twee richtingen op, waardoor je twee keer zo snel weer mooie gladde benen of oksels hebt! F.a.b. staat dan ook voor Forward And Backward. En voor fabulous legs natuurlijk. De perfecte zomer must-have! Te koop bij drogisterijen

 

Lezen

Always be yourself. Unless you can be a unicorn. Than always be a unicorn! Ik ben dol op unicorns. En veel mensen met mij, te zien aan alle unicorn producten die je tegenwoordig kunt kopen. Voor al die mensen is er nu dit vrolijke boek: ‘Doe als een unicorn’. Voor mensen die net als hen zeldzame en prachtige creaties zijn, met een hoge aaibaarheidsfactor. Die altijd shinen, alles kunnen en durven. Voor net dat stukje meer sparkle in je leven!

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

4 Comments

  1. Dat wijntje lijkt me wel wat! Ik ga van het weekend naar Braamt naar een food truck!

  2. Leuk lijstje weer! Dat wijntje vond ik echt lekker! Ondanks dat er geen alcohol is zit hihi! Ik ben reuze benieuwd naar de foodhallen, hoorde het een tijd geleden al, daar moet ik zeker gaan kijken! Grappig van die unicorns, wist je trouwens dat de oorsprong ergens bij de kerk ligt? Ik zag het laatst in een museum, nou dat had ik nooit verwacht (lol).

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*