Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven
brabantia

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

My happy life februari 2019

Onlangs gingen we weer eens naar Blijdorp, en wat is dat toch een leuke dierentuin! Er komen steeds weer nieuwe dingen bij. Het oceanium is fantastisch, ik ben zo onder de indruk van die enorme ijsberen! Het voorjaar is bij uitstek geschikt om een dierentuin te bezoeken. Het is nog niet zo heel warm en de dieren zijn levendig. En er zijn vaak jonge dieren te bewonderen. Bij Kruidvat loopt momenteel een actie waarmee je flinke korting krijgt op de entree voor Blijdorp en negen andere dierentuinen. Aanrader!

Beleven

We moeten nog even wachten, tot ergens in 2020, maar dan kunnen we – net als in Las Vegas, Tokyo of Kaapstad – ook in Scheveningen naar het Hard Rock Cafe. Aan de boulevard aan het Noorderstrand zal een bijzonder gebouw worden neergezet dat als een golf uit de zee komt rijzen. Ik ben benieuwd!

wijntaal

Doen

Heb je ook zo’n hekel aan die wollige wijnwoorden, waar de zogenaamde wijnkenner zich mee onderscheidt? Zoals ‘complex’, ‘elegant’, ‘mineraal’, ‘aardse tonen’, ‘notig bouquet’ of ‘afdronk van viooltjes’ Bij Wild Pig vinden ze dat je vooral je eigen gevoel moet volgen als je de smaak van je favoriete wijndruif wilt onthouden. Dus ruik, proef, maak associaties en schrijf op (of teken) wat in je opkomt. Als je dit maar vaak genoeg doet, ontstaat in je brein een beeld bij een smaak en kan je je keuze gemakkelijker maken.

Zelf aan de slag? Tot 31 augustus kan iedereen een wordcloud (verzameling woorden die je associeert met de wijn) of een andere foto die jouw associatie met de wijn laat zien, uploaden in de online applicatie Ja maakt dan gelijk kans op een dinerbon t.w.v. 100 euro van ShareDnD.

Proeven

Lamsvlees en het voorjaar lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Terwijl lamsvlees van topkwaliteit het hele jaar door vers verkrijgbaar is. Door de grote klimaatverschillen In Groot-Brittannië is er een continue aanvoer van vers lamsvlees, zodat we het hele jaar kunnen genieten

Op de site Welovelamb.nl lees je meer over Brits lamsvlees, dat  bekend staat om haar hoge kwaliteit en een excellente smaak. En vind je ook heerlijke recepten. Op mijn blog gebruik ik lamsvlees o.a. in deze heerlijke curry, in de shepherd’s pie en hartige taart. In Nederland is Brits lamsvlees te koop bij Jumbo en de betere slager.

brabantia

Kopen

Brabantia viert 100 jaar Dutch Design met de mooiste Bo Touch Bin ever. De unieke afvalemmer met de lange benen kreeg een vegan leren jack van Dutchdeluxes, bekend van de stoere keukenaccessoires. De luxe limited edition in warm Cognac en sterk Espresso wordt in april 2019 in de winkels verwacht. Er zijn maar 500 stuks per kleur verkrijgbaar, dus wees er snel bij!

Lezen

Nadat ik ‘Het meisje in het ijs‘ in een ruk had uitgelezen heb ik meteen deel 2 en deel 3 van deze serie met inspecteur Erika Foster gekocht. Heerlijk om weer een paar spannende avonden voor de boeg te hebben. Het meisje in het ijs is een ijzersterke thriller met onverwachte wendingen en een fantastische hoofdpersoon.

Over het boek: “Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…” Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*