Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven
Saturday Six

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

Saturday Six

IENS, de online restaurantgids van Nederland, verandert van naam. Als TheFork maken zij onderdeel uit van TripAdvisor en worden daarmee ook wereldwijd toonaangevend. Met TheFork doe je inspiratie op en reserveer je gemakkelijk het restaurant van jouw keuze. Bij 55000 restaurants in 11 landen!

Saturday Six

Beleven

Dit weekend kun je er nog naar toe: de Huishoudbeurs. Breng zeker een bezoekje aan de stand van Wild Pig wijnen (hal 3). Zij organiseren dagelijks sessies (om 12.00 en om 13.00 uur) om een compleet nieuwe taal te bedenken voor het beschrijven van wijn. Tijdens de sessie proef je de wijn en beschrijf je alles wat er in je opkomt. Wat roept het op? En wat voel je? Wat wil je eten bij deze wijn? Wanneer en met wie wil je ‘m drinken? Het wordt een complete freestyle en alles wat je zegt is goed. Aan het einde heb je een eigen ‘wordcloud’ of ‘visionboard’ waarmee je steeds je favorieten druivensoort makkelijker kunt herkennen.

Saturday Six

Doen

De Amerikaanse restaurant keten Hudson Bar & Kitchen heeft aan de nieuwe Beestenmarkt 23 in Leiden de eerste vestiging van een nieuw lunch & bakery concept geopend: Hudson Coffee. Zoals de naam al doet vermoeden kun je hier terecht voor lattes, americano’s en macchiato’s, al dan niet met een Cinnamon muffin, hello Dollie bar of Red Velvet cake. Daarnaast is een uitgebreide lunchkaart met gerechten als Mexican Mackarel, Philly Cheese Steak Sandwich, Power Bowl en Toast met Smashed Avocado. Weinig tijd? Alle gerechten worden met liefde ingepakt als take away lunch. Wij zijn fan van Hudson (lees de review over Kijkduin), dus binnenkort maar eens richting Leiden voor de lunch!

patatje snert

Proeven

Ben jij net als ik fan van de verse frieten in schil van BRAM’s? Dan heb ik nieuws. Want deze winter introduceert BRAM’s het oer-Hollandse patatje Snert  Stoof. Deze stoof is geïnspireerd op ‘oma’s erwtensoep’ en bevat o.a. verse rookworst en spekjes. Voor een krokante bite wordt de stoof afgetopt met knapperige groentechips. Past toch perfect bij het Hollandse winterweer?Al moet ik eerlijk zeggen: het lijkt mij niks!

Saturday Six - stolp pasen

Kopen

Hoe leuk is deze glazen stolp in de vorm van een (paas)haas? Te koop bij HEMA voor € 7,50. En ze hebben nog veel meer leuke paasdecoratie. Toegeven, Pasen valt dit jaar laat, pas op 21 en 22 april. Maar je huis alvast gezellig maken kan natuurlijk altijd toch? Hier zijn er alweer aardig wat paaseitjes doorheen gegaan!

Lezen

Komt jouw kind ook altijd thuis met stapels tekeningen? Dit bewaarboek is dé oplossing voor de onophoudelijke stroom aan ‘kunstwerkjes’ die jouw kind maakt op school of aan de keukentafel. Zo maak je op een eenvoudige manier een mooi overzicht van een kindertijd vol tekeningen. En kun je de rest van de tekeningen met een gerust hart weggooien…

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

  1. Bah! Frietje erwtensoep! Geef mij dan maar een friet oorlog of met hachee.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*