Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven
potverdorie

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

Kimpton de Witt hotel

Onze hoofdstad is sinds kort weer een boutique hotel rijker: het Kimpton de Witt hotel is de eerste Europese vestiging van deze Amerikaanse keten. Een prachtige plek om bijvoorbeeld af te spreken. In de moderne en gezellige lounge, of in de binnentuin met trendy hangstoelen. Ik was er voor een event van Mr. Goodiebag en was aangenaam verrast door de moderne en gezellige uitstraling. En de perfecte ligging natuurlijk (Nieuwezijds Voorburgwal), op nog geen 5 minuten van het Centraal Station. Ik ben benieuwd naar de kamers, op de site kun je vast een kijkje nemen!

Foto: Zuiderzeemuseum
Foto: Zuiderzeemuseum, Maarten Schets

Beleven

Sinds 30 maart is het buitenmuseum van het Enkhuizer Zuiderzeemuseum weer geopend. En als bezoekers kun je dit jaar meer te weten komen over hoe en wat men 100 jaar geleden at. Onder de noemer ‘Vers van vroeger, overleven zonder supermarkt’ leer en zie je van alles over bijvoorbeeld conserveertechnieken, oude fruitsoorten en het vergaren en verwerken van voedsel.

Ook heel leuk: de ingrediënten van vroeger vormen ook de basis voor nieuwe smaken in het museumrestaurant. Foodcurators ontwikkelden nieuwe Zuiderzeegerechten die ze baseerden op oude recepten, zoals kruudmoes, kapkool en watergruwel.

vegan pizza

Doen

Een vegetariër of vegan zal ik niet snel worden. Toch is goed om ook op je bord je steentje bij te dragen aan het milieu. En dat kan nu wel heel eenvoudig door het bestellen van een vegan pizza bij New York pizza! Vanaf 16 april leveren zij de eerste vegan pizza in Europa. De Vegan pizza heeft als toppings onder andere tomatensaus, veganistische kaas, rode ui, vegetarische shoarma en wordt afgemaakt met een veganistische swirl van knoflook. Deze vegetarische kipshoarma is in opdracht van New York Pizza speciaal ontwikkeld door de Vegetarische Slager.

biocides

Ik moet eerlijk zijn: ik word altijd een beetje sceptisch als producten worden geadverteerd als ‘zonder gluten, zonder lactose, zonder suiker, zonder….’. Ik denk dat altijd ‘Wat zit er dan nog wel in?’. Maar ik moet zeggen: de kokos cookies chunkie banana van Biobites smaken gewoon ontzettend goed. En de andere smaken overigens ook, zoals de hartige met rozemarijn of met zeewier. Ze zijn vegan, biologisch en dus geschikt voor een gluten- of lactosevrij dieet. De producten van Biobites zijn o.a. te koop bij Ekoplaza en natuurwinkels. Of check de site voor een verkoopadres in jouw buurt.

potverdorie

Proeven

Genieten van de mooiste producten en tegelijkertijd voedselverspilling tegengaan? Ik proefde de ananas salsa van Potverdorie en ik was om. Onder het motto ‘Potverdorie..voedsel moet je niet weggooien’ maken zij o.a. jam, salsa en chutney van afgeschreven fruiten groente. En dat smaakt goed!

Margriet kookboek

Lezen

Het is mijn oudste en misschien ook wel meest geraadpleegde kookboek: het Margriet kookboek. Ik kreeg ‘m van mijn moeder, die ‘m weer van haar moeder heeft gekregen. Ik schreef er eerder al een artikel over. Hét Margriet kookboek is dan ook al 75 jaar hét basiskookboek van de Nederlander. Met meer dan 1.200.000 verkochte exemplaren! En dat is niet voor niets. Het boek geeft namelijk antwoord op vragen als ‘hoe lang kook je sperziebonen of hoe maak je een appeltaart’? En geeft ook de basisrecepten voor soep, salades en aardappelen. Het ideale boek om bijvoorbeeld te geven aan je kind die op kamers gaat. Of aan je pas gescheiden broer. Want iedereen kan aan de slag met dit handige boek. Er staan geen foto’s in, maar daardoor is er – op maar liefst 624 bladzijde, volop ruimte voor recepten en nuttige info als welke fruit en groente in welk seizoen je het beste kunt kopen. Voor maar 20 euro een dikker vette aanrader!!!

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

3 Comments

  1. wat een leuke blogpost weer! en die vega pizza ben ik ook wel benieuwd naar

  2. Ah leuk om weer wat terug te zien van het leuke event bij Kimpton de Witt. Ik heb ook genoten van mijn ‘Potverdorie!’-jam. Heerlijk. Wat leuk van het kookboek. Dat vind ik wel een aanrader om even te bekijken (al duurt het – gelukkig – nog wel even voordat Mila op kamers gaat).

  3. Altijd gezellig om te lezen!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*