Home » Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven
lemon meringue taartjes

Saturday Six – zien, beleven, doen, lezen, kopen en proeven

Ik lees zoveel leuke blogs en bladen, krijg iedere dag interessante persberichten en hoor, proef en zie de meest interessante dingen. Die deel ik graag met jullie in de rubriek Saturday Six: zes tips om te zien, beleven, doen, lezen, kopen & proeven. Heb je zelf een leuke tip of een interessant artikel of product waar iedereen van moet weten? Laat het me weten, misschien sta jij in de volgende Saturday Six!

saturday six

Zien

emoji

We moeten nog even wachten tot het najaar, maar dan komen er weer een aantal nieuwe emoji online! En natuurlijk ben ik altijd het meest benieuwd naar de food emoji. Helaas nog steeds geen glas witte wijn (waarom??). Wel nieuw zijn: wafel, falafel, boter, knoflook, ui, pakje sap, mate (argentijnse thee-achtige drank) en een oester met parel. Welke food emoji mis jij nog?

Indian food

Beleven

Onlangs mocht ik – op uitnodiging van Paulami – kennis maken met de Indiase keuken. Nu heb ik al een paar reizen naar India gemaakt maar dit enorme land kent zo’n enorme variatie in keukens, dat je nooit bent uitgeleerd. En wat is de Indiase keuken toch een fantastisch explosie van smaken! We kregen uitleg over de vele kruiden en specerijen en een kijkje achter de schermen van het heerlijke restaurant The Pepper Trail in Rotterdam. Een aanrader! En wist je dat Paulami ook Indiase kookworkshops verzorgt? Ik ga er dit jaar zeker nog eentje volgen!

Doen

Voordat museum Boymans van Beuningen in Rotterdam maar liefst 7 jaar dicht gaat voor een grote renovatie kun je nog de tentoonstelling 100 jaar Bauhaus bezoeken. Maar liefst 800 kunstwerken, objecten, meubels, keramiek en textiel. In een tijd dat alleen een kleine bovenlaag zich kostbare en door kunstenaars vormgegeven producten kan permitteren, werkt het Bauhaus vanuit het ideaal om een mooi en functioneel design voor iedereen bereikbaar te maken. De tentoonstelling is te zien t/m 26 mei 2019.

paaleitjesJamin

Proeven

Ieder jaar is het vaste prik: paaseitjes halen bij Jamin. Want nergens zijn er zo veel bijzondere smaken. En ook dit jaar hebben ze er weer 14 nieuwe smaken aan toegevoegd, wat het totaal nu op 50 smaken brengt. Ik ben er erg benieuwd naar de watermeloen en champagne smaak! Welke smaak lijkt jou het lekkerst?

lemon meringue taartjes

Kopen

Van lieve collega foodie Mariette kreeg ik onlangs 6 bakringen cadeau voor mijn 5-jarige blogverjaardag. Die wilde ik zo graag hebben! En ze zijn echt fantastisch voor het maken van kleine taartjes a la petit gateaux. Je koopt zulke bakringen (ik heb die van 7 cm doorsnede bij webwinkel Baktotaal). Ik maakte er deze lemon meringue taartjes mee. Zijn ze niet prachtig om te zien? En heel erg lekker! Recept volgt binnenkort

Lezen

Collega foodblogger Ellouisa krijgt binnenkort haar eigen kookboek. En terecht, want zij is de koekjes queen van het internet! In dit boek vind je 100 eenvoudig te volgen recepten voor de lekkerste koekjes uit eigen keuken. Wat ben ik trots! Het boek verschijnt op 26 maart maar je kunt nu al een exemplaar bestellen. En verwacht begin april zeker een review van mijn hand! Op mijn blog vind je overigens al een leuk interview met Ellouisa in de serie Nostalgie en Eten!

Dit artikel kan affiliated links bevatten en/of artikelen die ik toegestuurd heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Hoi! Ik wacht al jaren op een tompouce emoti!!

  2. Die bakringen zijn inderdaad handig, staat ook nog op mijn lijstje! De eitjes met advocaat- of brownie puur lijkt mij erg lekker. 🙂 Als emoji mis ik denk ik niets, ik vind het altijd te veel gedoe in WhatsApp gesprekken en gebruik altijd een standaard set. Op Facebook (bij mijn blog) gebruik ik er wel veel. Maar ik kan even niet bedenken welke ik mis.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*