Home » Weekendtip! Slow Food: Stillevens uit de Gouden Eeuw in het Mauritshuis

Weekendtip! Slow Food: Stillevens uit de Gouden Eeuw in het Mauritshuis

Dit voorjaar is t/m 25 juni de tentoonstelling Slow Food: Stillevens uit de Gouden Eeuw te zien in het Mauritshuis in Den Haag. Schilderijen met smakelijke taferelen en rijk gedekte tafels in een van de mooiste musea van Nederland!

Slow food

Stillevens uit de Gouden eeuw

Rijk gedekte tafels met hapklare etenwaren en kostbare voorwerpen waren vanaf 1600 een geliefd thema. Aanleiding voor deze tentoonstelling was de aanschaf het meestwerk Stilleven met kazen, amandelen en krakelingen van Clara Peeters (ca. 1615). De schilderijen zijn een lust voor het oog en maken hongerig! Op het stilleven van Clara Peeters zie je de brokkelige structuur van de gerijpte kaas, de afgeschaafde boterkruillen en de lichtreflecties op het mes. Je zou zo willen aanschuiven en mee-eten!

Slow food zaal

Mini-foodfestivals

Op een aantal zaterdagen tijdens de tentoonstelling organiseert het Mauritshuis mini-foodfestivals met lezingen, proeverijen, workshops, films en nog veel meer. Iedere editie heeft een eigen thema. Het volledige programma vind je op de site

22 april          Vis en vlees

20 mei            Drank en glaswerk

17 juni            Groenten en vruchten

Catalogus

Het Mauritshuis en Waanders Uitgevers presenteren bij de tentoonstelling de catalogus Slow Food: Hollandse en Vlaamse maaltijdstillevens 1600-1640, met ruim 100 illustraties in kleur. De catalogus is verkrijgbaar in het Nederlands en Engels.

Mauritshuis

Het Mauritshuis is sowieso een bezoek meer dan waard. In het prachtige klassieke interieur van dit 17e eeuwse monument vind je het beste van de Nederlandse schilderskunst uit de Gouden Eeuw. Met meesterwerken zoals Meisje met de parel van Vermeer, de Anatomische les van Rembrandt, het puttertje van Fabritius en De Stier van Potter.

Mauritshuis
Slow Food: Stillevens uit de Gouden Eeuw
9 maart t/m 25 juni 2017

Plein 29
Den Haag

Summary
Event
Tentoonstelling Slow Food, stillevens uit de Gouden eeuw
Location
Mauritshuis, Plein 29,Den Haag,
Starting on
9 maart 2017
Ending on
25 juni 2017
Schilderijen met smakelijke taferelen en rijk gedekte tafels in een van de mooiste musea van Nederland!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Prachtig! Ik wil in de meivakantie met mijn dochter naar het Teylersmuseum in Haarlem, maar zal ook na gaan denken over het Mauritshuis.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*