Home » Kokosmakronen bakken (van maar 2 ingrediënten!)
Kokosmakronen bakken

Kokosmakronen bakken (van maar 2 ingrediënten!)

Ik doe het regelmatig: kokosmakronen bakken. Omdat het makkelijk is. En lekker! Maar ook omdat ik de ingrediënten er voor eigenlijk altijd wel in huis heb. Je hebt er namelijk maar twee (lang houdbare) ingrediënten voor nodig: geraspte kokos en zoete gecondenseerde melk. Zorg dus dat je deze ingrediënten altijd in huis hebt. Bij onverwachte visite of lekkere trek heb je deze heerlijke kokosmakronen in een kwartiertje klaar!

Kokosmakronen bakken

Derde ingrediënt

Dat zie je niet vaak toch, koekjes waarvoor je maar twee ingrediënten nodig hebt. Je zou ze nog kunnen opleuken (of oplekkeren?) met een chocoladevoetje. Maar ook zonder zijn ze super lekker. Net als eigenlijk alle koekjes die je zelf bakt en vers eet! En ze staan dus binnen 15 minuten op tafel. Aan de slag dus!

Ook zo’n fan van kokos? Ik zette de 10 lekkerste recepten met kokos (zoet en hartig) voor je op een rij!

gecondenseerde melk

Zoete gecondenseerde melk

Dit is eigenlijk best wel een wonderbaarlijk magisch product. Je vindt het meestal bij de Aziatische producten, in de buurt van de kokosmelk. Ik heb standaard wel een blikje in huis, voor als ik zin heb om fudge te maken. Of kook een blikje in ca. 3 uur in een pan met water, voor heerlijke dulce de leche. Je weet niet wat je proeft! Ook is zoete gecondenseerde melk hét ingrediënt van mijn favoriete millionaires shortbread. En gaat ’t in onze favoriete Spaanse koffie, de barraquito. Zorg dus ook dat je altijd een blikje in huis hebt.

Kokosmakronen bakken

Kokosmakronen bakken

Wat heb je nodig (ca. 20 koekjes)

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng in een kom de gecondenseerde melk en de geraspte kokos goed door elkaar met een lepel. Maak met een klein ijsbolletjestang, met een lepel of gewoon met je handen bolletjes op de bakplaat. Het deeg is kleverig, met natte handen werk je het makkelijkst.

Bak de kokosmakronen in 10 minuten lichtbruin en gaar. Doop de voetjes eventueel in ca. 100 gram gesmolten (melk)chocolade. Je kunt de kokosmakronen in een luchtdichte trommel of bakje ca. 1 week bewaren.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Kokosmakronen bakken
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Tags

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Dit zijn mijn favoriete koekjes! Wist niet dat het zo makkelijk was om ze te maken. Volgende week ga ik dat dan ook zeker doen.

    Liefs,
    Marloes

  2. Een paar weken geleden gemaakt, nu kom ik op deze blog hetzelfde recept tegen! De kokosmakronen waren heerlijk. Ik heb drie soorten gemaakt. Naturel, de bodem gedipt in chocolade en gevuld met zelf gemaakte dulce de leche. Allemaal snel te maken en heerlijk (met name de laatste).

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*