Barraquito maken

Barraquito is hét Canarische koffiedrankje. Spotgoedkoop (soms zelfs maar 1,50 euro) en lekker! Een soort Spaanse Irish coffee. Spanish coffee dus. Vooral ’s avonds na het eten, terwijl je nog uren natafelt op het terras. Maar doet het ook vast goed tijdens de Hollandse nazomer!

Barraquito

La Palma

Zodra we op ons favoriete Canarische eiland La Palma zijn geland, kan ik haast niet wachten om een barraquito te bestellen. Warm, zoet, romig, als comfortfood een naam zou hebben dan was het barraquito!

Barraquito

Barraquito

Wat heb je nodig (per drankje):
  • 2 eetlepels zoete gecondenseerde melk (blikje)
  • 75 ml volle warme melk
  • 2 eetlepels Licor 43
  • 100 ml sterke koffie
  • Kaneel
  • Slagroom (geklopt, vers of uit spuitbus)
  • Groot glas (ca. 300 ml.)
Bouw de barraquito op in mooie laagjes: begin met een laagje gecondenseerde melk, vervolgens de likeur. Giet dan heel voorzichtig eerst de warme melk en dan de koffie in je glas. Wanneer je over de bolle kant van een lepel giet lukt het nog beter om de laagjes in stand te houden. Maak af met slagroom en bestrooi royaal met kaneel. Enjoy!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*