Buitenlandse supermarkten

Een vaste prik tijdens de vakantie: het bezoeken van de supermarkt en de locale markt. Een kleine Spar is al fijn, een megagrote Carrefour is helemaal top. Zet me gerust af voor de deur en kom me over een uurtje of drie ophalen. Ik vermaak me wel. Wat verkopen ze hier allemaal wat wij niet hebben? Hoe zien de verpakkingen eruit? Mooie blikjes vis, apart zout, mysterieuze likeurtjes….Amerikaanse supermarkt

In Amerika kwam ik in supermarkten die maar liefst 24 uur per dag open waren. En liep je dus om 11 uur ’s avonds met de grootste verbazing langs de enorme stellingen met ontbijtgranen of de diepvriezers met magnetronmaaltijden. Zooooo veeeeeeel keuze! En is dat eigenlijk wel fijn, om uit zoveel producten te kunnen kiezen?
Ook de Carrefours in Spanje en Frankrijk zijn een waar genot om in rond te lopen. In Spanje was alleen al een hele gang gereserveerd voor de gedroogde hammen! En omdat ze naast food ook huishoudelijke artikelen, cosmetica, speelgoed, gereedschap en kleding verkopen is dit voor ons een ‘uitstapje voor het hele gezin’.
Hetzelfde geldt voor de grote supermarkten in Duitsland, zoals Real of Rewe. Wij rijden zelfs af en toe een dagje naar Duitsland (net over de grens bij Arnhem) alleen al om daar boodschappen te doen. Ook daar verkopen ze naast voedsel een grote collectie aan randartikelen. Vooral het speelgoedassortiment (Playmobil, Lego) is uitgebreid en stukken goedkoper dan bij ons. Twee tips wil ik je nog graag geven voor als je in Duitsland gaat winkelen:
  • Drogisterijartikelen zijn vele malen goedkoper dan bij ons. Soms wel 2 tot 3 keer zo goedkoop. Dit geldt met name voor haarverf, gezichtscrème, scheermesjes, haarproducten, zonnebrandcrème en luiers.
 Dr Oetker
  • De Duitser bakt graag. En daarom vind je in het schap een ruime sortering aan bakartikelen, decoratie, smaak- en kleurstoffen en taartmixen.
Markt in Italië

Het leukste blijven toch de markten. In Italië bijvoorbeeld zijn die echt enorm, ze slingeren zich hun weg door het hele dorp. Voor de lekkerste verse vis, aparte kaasjes,fruit, groente en kruiden moet je gewoon op de markt zijn. Informeer in je hotel of op de camping waar en wanneer de leukste lokale markten te vinden zijn.

Heb jij nog tips voor boodschappen, supermarkten of markten in het buitenland?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*