Home » Viva Espana!

Viva Espana!

Gisteren ben ik teruggekomen van een heerlijke vakantie op La Palma (Canarische Eilanden). Twee weken zon, rust, plezier en met zo goed als geen wifi. Viva Espana! Vandaar ook even een korte pauze op My happy kitchen, zowel hier als op Facebook. Maar vanaf vandaag ga ik weer fris en fruitig tegenaan! Te beginnen met een ‘culinaire’ terugblik op de vakantie. Terwijl ik dit schrijf geniet ik overigens van blokjes overjarige kaas, het voedsel dat ik het allermeest mis wanneer ik op vakantie ben.

Viva Espana!

Gamba's

Wat heb ik gegeten?

Om eerlijk te zijn waren er geen echte culinaire hoogtepunten. Okay, de vis was vers, de aioli kruidig, het brood knapperig. Ik heb dus beslist niet slecht gegeten, heel lekker zelfs, maar het was ook niet echt bijzonder. Daarnaast hebben we regelmatig Italiaans (heerlijke gnocchi gorgonzola) en Thais gegeten. Vlak bij ons hotel ontdekte we een Thai met een kleine, maar goede en spotgoedkope kaart. Voor minder dan 10 euro p.p. aten we een sateetje vooraf, curry met garnalen en een halve liter bier! Voor wie er nog eens heen gaat: De Tiki bar aan het eind van de Boulevard, naast Natour wandeltochten.

Barraquito

Echt apart was de barraquito, een koffiedrankje dat uniek blijkt te zijn voor de Canarische Eilanden. Het is een combinatie van koffie, zoete gecondenseerde melk, liquor 43 en slagroom of melkschuim met kaneel. Naast heel lekker betaalde je voor dit drankje vaak minder dan 2 euro!

Hieronder nog wat foto’s van het eten. Kan het normaal zelden laten mijn eten te fotograferen maar ben het deze vakantie regelmatig vergeten. Ik was duidelijk ff helemaal offline!

Garnalen in knoflookolie
Garnalen in knoflookolie, mmmm! Zelf maken?

Kotelet op de bbq

Varkenskotelet, geserveerd op een mini barbecue op tafel, met in zout water gekookte krieltjes in de schil. Prachtig restaurant met een idylisch terras vol druivenranken en avocadobomen, net boven Santa Cruz.

avocado met garnalen

Avocado met garnalen. En iets teveel cocktailsaus…

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*