Home » Culinaire souveniers en zelf lavendelzout maken!

Culinaire souveniers en zelf lavendelzout maken!

Ik vertelde eerder al dat ik op vakantie graag de lokale markt of supermarkt bezoek om allerlei lekkernijen te kopen. Om ter plaatse te bereiden en op te eten maar ook om op zoek te gaan naar culinaire souveniers. Uit La Palma nam ik er twee mee: avocadoboombloesem honing en grof zeezout.

Culinaire SouveniersAvocadobloesem honing

Avocadoboombloesem honing

De vele kleine witgroene bloesems van de avocadoboom zijn aangewezen op bestuiving door insecten. Bijen komen af op de royale hoeveelheid nectar en stuifmeel van de avocadobloesems. Van de nectar maken de bijen de donkere, stroperige, fruitige en zeer aromatische avocadohoning, die een beetje naar gedroogd fruit en pruimen smaakt.
Tenequia zeezout

Teneguia, zout van Fuencaliente

In het uiterste zuidelijke puntje van La Palma liggen de zoutpannen van Fuencaliente. Hier kocht ik een kilo grof zeezout. Een 100% ecologisch product dat nog op traditionele manier wordt gewonnen met de hand. De zout is rijk aan magnesium, calcium en jodium.

De honing gebruik ik meestal voor op een geitenkaasje of in de thee, met het zout maakte ik een heerlijke kruidenzout.

Lavendelzout in vijzel 

Lavendelzout

Neem 100 gram grof zeezout en 10 gram gedroogde lavendelbloemetjes. Maal beide ingrediënten zo fijn mogelijk in keukenmachine of koffiemolen. Ik probeerde het eerst met de vijzel maar dat werd toch niet fijn genoeg. Bewaar in een afgesloten potje op een koele en donkere plaats en laat een dagje de smaken op elkaar inwerken voor het te gebruiken. Heerlijk op een groene salade of bij lamsvlees, in zelfgebakken brood of in de tzatziki.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*