iced caramel macchiato

Iced caramel macchiato

In de zomer drink ik graag een ijskoffie. Het is de ideale combi van een drankje en een dessert. Helaas verschillen de ijskoffies die je geserveerd krijgt of koopt nog wel eens in kwaliteit. Vaak krijg je iets wat of super zoet is of slechts in de verte iets weg heeft van koffie. Bah! Ik drink graag de caramel macchiato van Starbucks uit de supermarkt, maar vind deze bekertjes ook erg prijzig. Daarom ging ik zelf aan de slag met mijn eigen iced caramel macchiato recept!

iced caramel macchiato

Missie geslaagd. Zoek niet meer verder! Dit recept is goed voor twee grote ontzettend lekkere glazen iced caramel macchiato. En betaal je voor een bekertje Starbucks € 1,69, met dit recept ben je voor een paar dubbeltjes klaar. Het geheim? Ingevroren blokjes goede sterke espresso! Gemaakt met een goed espressoapparaat uiteraard! Zorg gewoon dat je die altijd op voorraad hebt en je hebt een heerlijke ijskoffie in een handomdraai.

Voor de koffie in dit recept gebruikte ik de Espresso Corazón bonen van Simon Lévelt. Vol en aromatisch met een krachtig karakter, bij uitstek geschikt voor ijskoffie!

Simon Levelt koffie

Voor de karamelsmaak gebruikte ik de karamelsiroop voor in de koffie van Douwe Egberts (AH, € 2,09). Je hebt dergelijke siropen ook van bijvoorbeeld Monin.

Iced caramel macchiato

Wat heb je nodig (2 glazen):

  • 3 sterkte espresso’s (ca. 150 ml sterke koffie)
  • 250 ml koude volle melk (ik gebruik graag Boerenlandmelk)
  • Karamel siroop voor in koffie
  • (eventueel) extra ijsklontjes

Blender of keukenmachine

Zet 3 lekkere sterke espresso’s van ca. 50 ml per stuk. Doe de espresso in een ijsklontjesvorm (dit gaat het handigst met een maatbekertje) , laat even afkoelen en zet voor tenminste 2 uur in de vriezer.

Doe de espresso-klontjes samen met de melk in de blender of keukenmachine en mix tot een gladde massa. Breng op smaak met een scheutje (of twee!) karamel siroop naar smaak.

Serveer in een mooi glas met (eventueel) wat extra ijsklontjes en een rietje!

Voor dit artikel heb ik producten toegestuurd gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
Iced caramel macchiato
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 5 Review(s)

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

10 Comments

  1. Wat een leuk recept heb je gemaakt met de koffie, klinkt goed!

  2. Kan je ook gewoon zelf maken inderdaad! Ziet er lekker uit 😀

  3. Klinkt goed! Slim ook om de koffie in te vriezen. Ik heb de zakken ook gekregen alleen even kijken hoe ik de espresso’s gaan maken want ik heb alleen ene dolce gusto haha en daarmee kan het dus niet 😛

  4. Klinkt goed! Lekker recept hoor!

  5. Heerlijk! Toevallig van het weekend ook ijskoffie gemaakt, we denken hetzelfde 😉 Niet met karamel overigens en dat ziet er waanzinnig lekker uit bij jou! Wil ‘m zo van het scherm afpakken.

  6. Robin Valentine

    oh yummy! dit ga ik zeker proberen te maken 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*