Home » Koffiezetapparaat kopen: slow is duurzaam en hip!
koffiezetapparaat kopen - koffie

Koffiezetapparaat kopen: slow is duurzaam en hip!

Zag je de laatste jaren voor koffie vooral eenpersoons-apparaten met pads of cups verschijnen, de laatste tijd is alles ‘slow’ weer helemaal hip. En een stuk minder belastend voor het milieu! Met een koffiezetapparaat zet je filterkoffie, in de koffiewereld ook wel slow coffee genoemd. Een koffiezetapparaat kopen is dus weer helemaal hip!

koffiezetapparaat kopen - filterkoffie

Slow coffee

Doordat het water druppelsgewijs op de gemalen koffie wordt gegoten en er langzaam doorheen trekt, wordt deze methode ook wel slow coffee genoemd. Er is geen extra druk of handeling nodig, en het water heeft alle tijd om de aroma’s uit de koffie te halen.

koffiezetapparaat kopen - capsules

Duurzaam

Filterkoffie zetten is vooral ook heel duurzaam. Koffiedik en koffiefilters mogen immers gewoon in de groenbak, terwijl vooral de aluminium en plastic koffiecapsules een enorme belasting zijn op het milieu. Alleen de capsules van de Nespresso zijn recycleerbaar maar gegevens over de hoeveelheid gerecyclede capsules en de resultaten zijn niet bekend.

offiezetapparaat kopen - bonen

Koffie

In een koffiezetapparaat is de kwaliteit van het kopje koffie dus altijd afhankelijk van de gemalen koffie die je gebruikt. Er zijn twee soorten malingen: filtermaling en snelfiltermaling. Het allerlekkerste is zelfgemalen koffie, omdat dan alle aroma’s optimaal zijn. Een koffiemolen is dus helemaal geen slechte investering! Je hebt elektrische koffiemolens en molens waarmee je de koffie met de hand maalt.

koffiezetapparaat kopen - koffie

7 gram

Hoeveel koffie je moet gebruiken is smaakafhankelijk. Een standaard koffiemaatlepel is 7 gram. Goed voor één kop koffie. Maar gebruik gerust meer of minder als je liever een sterke bak of iets milder wilt. Door het gebruik van de soort bonen, maling en hoeveelheid koffie maak je ieder bakje koffie customized naar jouw eigen smaak!

koffiezetapparaat kopen - bonen malen

Voorwellen

De lekkerste koffie krijg je door de koffie even te laten voorwellen. Je zet daarvoor het koffiezetapparaat kort aan, zodat er al wat water op de koffiemaling loopt. Zet het apparaat weer uit en laat de koffiemaling even een paar minuten wellen. Zet vervolgens het apparaat weer aan en laat volledig doorlopen.

koffiezetapparaat kopen - warmhoudkan

Koffiezetapparaat kopen met thermoskan

Ben je een grote koffiedrinker, en drink je het liefst de hele dag door? Misschien wil je dan wel een koffiezetapparaat kopen met een thermoskan. Milieubewust en steeds lekkere hete koffie. Sowieso wordt de koffie bitter als deze te lang op het warmhoudplaatje blijft staan.

Hoe zet jij koffie? Traditioneel en slow of eenpersoons kopjes met cup of pad?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Collishop. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. de lekkerste koffie is: zelf koffie malen, en met de hand heet water er langzaam op gieten. ouderwets lekker. MAAR ik gebruik toch voor t gemak gemalen koffie en t koffiezet apparaat.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*