Ik vertelde eerder al over de geweldige Arab food box die ik mocht ontvangen. Hierin zat onder andere een flesje rozenwater. Meteen kreeg ik het idee in mijn hoofd om hier deze zomer ijs mee te gaan maken. Het is uiteindelijk een parfait geworden. Rozenparfait dus, met pistache en frambozen. Parfait […]
Nagerecht
Limoncello popsicles
Met dit mooie weer eet ik het liefste ijs, ijs en nog eens ijs. Softijs, sorbetijs, waterijs, roomijs. Al het ijs smaakt me nu perfect. En dan ’s avonds na het eten een ‘volwassen’ ijsje, zoals deze heerlijke limoncello popsicles. Limoncello smaakt sowieso gekoeld het allerlekkerst (tip: bewaar zowel de […]
Frozen yoghurt met M&M’s
Ook zonder ijsmachine kun je zelf het heerlijkste ijs maken. Het is soms wat meer werk maar het resultaat mag er evengoed wezen! Zoals bijvoorbeeld deze heerlijke frisse en zomerse frozen yoghurt, met een topping van crushed M&M’s. Jaren geleden had ik een ijsmachine. Met een dubbele bak, echt een […]
Aperol Spritz jelly
Vorig jaar zomer schreef ik het al, Aperol Spritz is echt mijn drankje. De combi van prosecco met de zoet bittere smaak van Aperol is heerlijk en dorstlessend. En hoewel 2016 de zomer wordt van de gin cocktails hou ik het lekker bij mijn Italiaanse drankje. Ik maakte er zelfs […]
Supersnelle tiramisu
In de supermarkt kwam ik laatst een nieuw product tegen: crema di tiramisu van Galbani. Ik ben dol op alles wat nieuw is dus het bakje lag natuurlijk direct in mijn boodschappenwagentje. Ik maakte er deze heerlijke supersnelle tiramisu mee! Galbani crema di tiramisu is een kant-en-klaar product gemaakt van […]
Koningsdag sinaasappelcharlotte
Een charlotte is altijd een feestelijk toetje. Het is beslist niet moeilijk te maken maar ziet er wel indrukwekkend uit. Voor Koningsdag koos ik dan ook voor een sinaasappelcharlotte, natuurlijk gemaakt van ‘appeltjes van oranje’. Maar je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken voor deze charlotte, zoals aardbeien of frambozen. Voor […]
Welkom!
Leuk dat je langs komt op mijn blog! Ik ben Anne-Marie (57). Hier deel ik mijn passie voor eten, koken, uit eten gaan, geschiedenis, reizen en alles wat het leven net wat leuker en sprankelend maakt.

























































