Mom in the spotlights: nom nom nom tag

Het is vandaag moederdag. En daarom zet ik graag een keer mijn moeder in de spotlights. De allerliefste moeder van de wereld (ja dat zeggen ze allemaal maar die van mij is het echt) beantwoordt vandaag de vragen uit de nom nom nom tag. Deze tag deed ik afgelopen najaar en geeft een leuk kijkje in het culinaire leven. Dit keer dus in dat van mijn moeder: mom in the spotlight!

mama
Mama!

Wat vind jij lekker wat veel anderen vies vinden (en andersom)?

Ik ben dol op groentensoep met veel vermicelli erin. Wat ik echt niet lekker vind zijn zalm, garnalen en mosselen. Eigenlijk bijna alle vissoorten lust ik niet.

Wat kook jij het liefst (en veels te vaak)?
Alles wat met aardappelen te maken heeft vind ik lekker en eet ik regelmatig.
In welk restaurant zou jij het liefst elke dag eten?
Ik ben niet zo’n hele grote eter. Ik eet dan het liefst in een brasserie, waar ze vaak verschillende kleine gerechten op de kaart hebben staan.Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?
Het allerliefste eet ik een broodje met een Van Dobbe kroket. Een naam ervoor? Geen idee.
Deel een handige kooktip
Tijdens het koken ruim ik – wat ik gebruikt heb en niet meer nodig heb – meteen weer op.

Wat staat er nog op je foodbucket list?

Ik zou graag nog eens broeder* willen maken, zoals mijn moeder dat vroeger deed. Mijn schoonzus maakt het weleens, bij haar maar eens vragen hoe dat moet.

 

Zelf koken/eten bestellen/buiten de deur eten?

Zelf koken, ik doe het graag.

 

Ben je ergens allergisch voor?

Niet echt allergisch maar toch: vis vind ik het ergste wat er is. De geur, de smaak. Ik heb het echt wel geprobeerd maar kan het niet door mijn keel krijgen.

 

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/dagen/weken?

Of het een obsessie is weet ik niet maar voor een kroket of een bitterbal mag je me ‘s nachts wel wakker maken!

Wat is je favoriete toetje?

Griekse yoghurt.

* Broeder is een broodachtig Nederlands gerecht. De belangrijkste ingrediënten zijn bloem, gist en rozijnen en het wordt geserveerd met stroop. Traditioneel wordt het gekookt in een broederzak. Het wordt ook wel Jan in de zak genoemd.

8 Comments

  1. kimberley van Beek

    Leuke tag! Mijn moeder heeft ook ooit eens broeder gemaakt zonder rozijnen.. met stroop en boter! Heerlijk 😀

  2. Wij aten bij ons thuis vroeger de broeder altijd zonder rozijnen Anne Marie.
    Maar wel met warme stroop. Het interview is leuk geworden liefs mama.

  3. Wat leuk dat je moeder deze tag heeft ingevuld! Broeder wil ik ook nog een keer maken, heerlijk. Fijne moederdag 🙂

  4. Frits Schuster

    Leuk gedaan

  5. Ik ben echt reuzebenieuwd hoe het smaakt, heb 't nog nooit gegeten!

  6. Misschien dat Ellen mijn moeder het recept kan sturen?

  7. Bedankt lieve papa!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge