Home » Bijzondere restaurants op grote hoogte
Bijzondere restaurants op grote hoogte: CuliAir

Bijzondere restaurants op grote hoogte

De keuze aan restaurants in ons land is enorm. Je kunt kiezen uit vele verschillende keukens, maar ook voor een bepaalde chefkok, locatie, thema of entourage. In deze serie laat ik jullie de leukste of meest bijzondere restaurants van Nederland zien. Het eerste deel ging over restaurants in voertuigen. In aflevering 2 laat ik je de meest bijzondere restaurants op grote hoogte zien!

Restaurants op grote hoogte: Hoog

Restaurants op grote hoogte: WT

WT (watertoren) Utrecht café & kitchen

In een oude watertoren aan de Heuveloord, een uniek stuk industrieel erfgoed in Utrecht, vind je restaurant WT. WT staat natuurlijk voor Watertoren. Dineren doe je op de 9e verdieping, op bijna 40 meter hoogte, met een prachtig uitzicht over Utrecht! Met mooi weer kun je verhuizen naar het terras op de 10e verdieping.

Bijzondere restaurants op grote hoogte: La Tour

La Tour in Zwolle

Restaurant Infinity is gelegen op de 14e verdieping van het complex “De Koperen Hoogte” in Zwolle. Naast het unieke uitzicht op 55 meter hoogte draait de vloer van het restaurant in iets meer dan 3 uur een complete ronde. Je hebt dus uitzicht aan alle kanten!

Bijzondere restaurants op grote hoogte: Euromast

Brasserie De Euromast

Op 100 meter hoogte genieten van een heerlijke brunch in Brasserie De Euromast met uitzicht op de havenstad Rotterdam….er zijn ergere manieren om je zondagochtend te beginnen! Bij helder weer kun je tot wel 30 kilometer ver kijken en Antwerpen, Moerdijk en Den Haag zien liggen.

Restaurants op grote hoogte: Hoger

Bijzondere restaurants op grote hoogte: The Penthouse

The Penthouse Den Haag

In Den Haag vind je op de bovenste verdieping van de Haagse Toren restaurant The Penthouse. Op 135 meter hoogte zit je hier hoger dan het restaurant van de Eifeltoren! Geniet van het uitzicht tot wel 45 kilometer ver over die mooie stad achter de duinen. Naast lunch en diner kun je hier ook terecht voor een highest tea of een highest wine.

Restaurants op grote hoogte: RT boardroom

Rembrandt Tower boardroom restaurant

Normaal gesproken is het boardroom restaurant alleen geopend voor zakendiners van bedrijven die zijn gehuisvest in de Rembrandt Toren in Amsterdam, maar één keer per jaar geopend voor publiek tijdens ‘Hemels Rembrandt’. Op de 32e verdieping van het hoogste gebouw van Amsterdam kun je twee weken lang genieten van en op grote hoogte! Op een hoogte van 135 meter heb je hier een schitterend 360 graden uitzicht over Amsterdam en omstreken. Ik mocht hier eten tijdens Hemels Rembrandt 2015, een onvergetelijke ervaring. H et is nog niet duidelijk of er ook een derde editie van dit pop-up restaurant zal komen. Een absolute aanrader!

Restaurant op grote hoogte: Hoogst

Bijzondere restaurants op grote hoogte: CuliAir

Luchtballonrestaurant CuliAir

Hoger dan dit gaat het niet worden: hoog in de lucht genieten van een sterrendiner in een zwevend restaurant met 14 plaatsen. Meesterkok Angélique Schmeink kookt – met de hete lucht van de ballon zelf – tussen april en september letterlijk de sterren van de hemel. Een unieke beleving om te genieten van een 5-gangen diner boven de mooiste gebieden van Nederland. Voor het bedrag van € 415,00 euro ben je een behoorlijke som geld armer maar een onvergetelijke ervaring rijker! Meer informatie over prijzen, data en arrangementen vind je op www.culiair.nl

Foto: CuliAir Luchtballon Restaurant en BAS Ballonvaarten.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

8 Comments

  1. Weet je wat echt een prachtig restaurant is met een schitterend uitzicht? Ciel Blue in het Okura hotel in Amsterdam. Heerlijk eten op een wonderschone locatie.
    Ik heb trouwens wel eens ge hight teat (schrijf je dat zo?) in de Euromast. Ook best grappig, maar niet echt lekker of zo..

  2. Nico van Belle

    Gekker kan het niet! Afgezien van het vele geld dat je dient te betalen voor het eten, is het een nooit te vergeten avondje uit!

  3. Wauw dit ziet er echt allemaal prachtig uit zeg! <3 Dit is echt super gaaf om te doen voor een speciale gelegenheid! Misschien mijn man maar eens lief aankijken als we onze date plannen op onze trouwdag haha :D!

    Liefs, Rosie

  4. Wauw! Wat bijzonder allemaal. Lijkt me ook zo gaaf om een x te doen vooral in die luchtballon. Leuk dat je dit met ons deelt. X

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*