Home » Bijzondere restaurants in voertuigen
bijzondere restaurants - voertuigen: de Hofftrammm

Bijzondere restaurants in voertuigen

Uit eten gaan, je zou het een bijna een hobby van mij kunnen noemen. De keuze aan restaurants in ons land is enorm. Je kunt kiezen voor vele verschillende keukens, maar ook voor een bepaalde chefkok, locatie, thema of entourage. In een nieuwe serie laat jullie de leukste of meest bijzondere restaurants van Nederland zien. In deze eerste aflevering:  bijzondere restaurants in voertuigen.

bijzondere restaurants in voertuigen: de Hofftrammm

Hofftramm

Tramrestaurant Hoftrammm is een rijdende Haagse tram die van binnen is omgebouwd tot een sfeervol restaurant. Tijdens een rit van ruim twee uur door De Haagse binnenstad en Scheveningen krijg je een 4-gangen diner met passend wijnarrangement geserveerd, samengesteld door niemand minder dan Pierre Wind. Prijs per persoon is € 75,50, inclusief drankarrangement en aperitief.

Kijk voor het menu en reserveringsmogelijkheden op www.hoftrammm.nl

Bijzondere restaurants in voertuigen: Gare du Nord

Gare du Nord

Een bio vegan bistro in een heus treintoestel. In Rotterdam Noord vind je dit bijzondere puur plantaardige, biologische restaurant dat zich inzet voor een duurzame en gezonde levensstijl. Alle gerechten worden bereid met lokale (vaak uit eigen tuin!) en seizoensgebonden biologische ingrediënten.

Kijk voor het menu en adres op www.restaurantgaredunord.nl

Bijzondere restaurants in voertuigen: panorama rail

Panorama rail restaurant

Je vertrekt om 18.15 van spoor 7a op Amsterdam Centraal en rijdt vervolgens door het Groene hart, langs de havenstad, de hofstad, Leiden en de bloembollen in Lisse om via Haarlem weer terug te keren naar Amsterdam op het oudste stukje spoorlijn van Nederland. Tijdens de rit van 2 uur en 45 minuten krijg je een viergangen menu op Michelin-niveau geserveerd. Je kunt kiezen voor VIP class plaatsen (€ 125,00 p.p.) of voor plaatsen in de wagon met een glazen panoramakoepel (€ 175,00).

Kijk voor meer informatie en het rittenschema op www.panoramarail.nl

Bijzondere restaurants in voertuigen: perron 4/5

Perron 4/5

Niet in een voertuig, maar wel op een treinstation: in het monumentale pand op perron 4/5 van station Amersfoort is restaurant “Perron 4/5” gevestigd. Je kunt hier genieten van de eerlijke boeren Italiaanse keuken terwijl ondertussen de forenzen de treinen instappen of verlaten. Op doorreis via Amersfoort? Je kunt ook eten meenemen!

Kijk voor meer informatie op http://www.perron4-5.nl

 

Bijzondere restaurants in voertuigen: de pannenkoekenboot

Pannenkoekenboot

In Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen kun je op geregelde tijden op de boot stappen en tijdens de vaart (75 minuten) onbeperkt genieten van pannenkoeken. Heerlijke versgebakken naturel, appel- en spekpannenkoeken en alles om te pannenkoeken mee te garneren zoals kaas, ham, vruchten en jam. Hoeveel pannenkoeken kan jij op in 75 minuten? Volwassen betalen € 18,50, kinderen € 13,50. En je houdt er nog een leuk boottochtje aan over. Terwijl jij geniet van bijvoorbeeld de skyline van Rotterdam, vermaken de kinderen zich in de ballenbak.

Meer info en tijdschema op www.pannenkoekenboot.nl

Bijzondere restaurants in voertuigen: de snerttram

Snerttram

Van oktober t/m april kun je in Rotterdam ieder weekend rondrijden in een heuse snerttram. De tram ziet eruit alsof ze dwars door een pan erwtensoep is gereden. Binnen is de tram gezellig aangekleed met lampjes, plantjes en gordijntjes. Tijdens een rondrit van 1 ½ uur hoor je allerlei interessante en amusante weetjes over Rotterdam en krijg je een heerlijke kop snert geserveerd. De snerttram verandert van mei t/m september in de ijsjestram!

Vertrek (en eindpunt) vanaf restaurant Brazzo, voor € 15,00 p.p.

Kijk voor meer informatie en vertrektijden op www.snerttram.nl

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

7 Comments

  1. Wat een leuk artikel! Heb nog nooit gedineerd in een trein oid, lijkt me wel erg leuk!

  2. De pannenkoekenboot lijkt me zo leuk! Lijken me allemaal wel gave ervaringen 😀

  3. Wat een leuke locaties! Ik heb in mijn buurt ook een pannenkoekenboot waar ik vroeger als kind regelmatig ging 🙂

  4. Een errug leuke ervaring vind ik dat meestal om in zo’n rijdend of varend voertuig te eten. Maar… meestal vind ik het eten zelf niet zo heel geweldig. Het is gewoon dat het lollig is om te doen, het is weer eens wat anders, maar om het eten zelf hoef je het niet te doen, vind ik.

  5. Echt leuk! De pannenkoekenboot in Rotterdam ben ik ooit mee geweest, was erg leuk. Ik vond de pannenkoeken matig, maar ja, de rest was erg leuk.

  6. Leuk artikel! Dat is nog eens origineel uit eten gaan, ik ga zeker eens de treinritjes maken 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*