Home » Nieuwe hotspot in Den Haag: urban restaurant Hendriks
urban restaurant hendriks

Nieuwe hotspot in Den Haag: urban restaurant Hendriks

In het altijd leuke en hippe Zeeheldenkwartier is in de Prins Hendrikstraat vorige week urban restaurant Hendriks geopend. Het broertje van Beachclub Titus en At Sea kan nu ook in de winter haar gasten de heerlijkste gerechten voorschotelen. My happy kitchen was te gast op de feestelijke opening!

Urban Hendriks
Fotografie: Esther van der Wallen

Urban restaurant Hendriks

Een ongedwongen sfeer en een kaart gevuld met lokale en toegankelijke producten. Zo kun je restaurant Hendriks het beste omschrijven. Van de oesterzwam bitterbal van ‘De Haagse Zwam’ tot het kaasplankje met kazen van de biologische lokale markt. Stedelijke saamhorigheid in een ‘urban’ inrichting. Wat dat inhoudt? Industrieel gecombineerd met botanisch, dus zowel staal en hout als fluweel en groen.

urban restaurant hendriks

urban restaurant hendriks

Fast good food

Op de kaart staat puur en ambachtelijk centraal. Maar ook gemak en zonder schuldgevoel. Fast good food noemen ze dat bij Hendriks. Er zijn twee kaarten: eentje voor de kleine en een voor de grote trek. De eerste kun je ook wel de borrelkaart noemen. Lekker bij een biertje (zie ook de uitgebreide bierkaart) na het werk. Of bestel samen een heleboel kleine hapjes en doe lekker aan shared dining.

urban restaurant hendriks

Voorproefje

Wij mochten tijdens de opening een selectie van de kaart proeven. En dat beloofde veel goeds. En dat alles onder het genot van een ‘Hendricks gin’, een gin tonic met rozemarijn en komkommer. Zalig!

Zo kregen we o.a. de Hendriks popcorn, een gezellig plankje met daarbij geweckte groente en olijven. Een goed begin! Maar ook het soepje, de krokante garnaal en de bitterbal van truffelaardappel smaakte heerlijk. Of wat dacht je van een patatje stoofvlees. Wie zegt daar nou nee tegen?

Ook aan de kinderen is gedacht. Voor hen staan er o.a. poffertjes en mini pizza’s op de kaart. En natuurlijk een kleinere versie van het patatje stoofvlees, mét appelmoes.

urban restaurant hendriks

Aanrader?

De prijzen zijn redelijk, de hoofdgerechten kosten tussen de € 13,50 – 18,50. De gerechten op de borrelkaart tussen de € 4,95 en 11,00. Ik ben vooral gecharmeerd van de borrelkaart, er staan leuke en originele gerechtje op en ben echt fan van shared dining.

Wederom een aanwinst voor de buurt én de stad.

Urban restaurant Hendriks

Prins Hendrikstraat 55a
Den Haag

NB: DIT RESTAURANT IS INMIDDELS GESLOTEN

www.restauranthendriks.nl

 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. dat klinkt heel goed 😀 en inderdaad de prijzen vallen mee!! even met mijn jonste dochter overleggen dat wij er volgende week even lekker heen gaan 😀

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*