Home » My happy kitchen test: peppr-naise

My happy kitchen test: peppr-naise

Ik schreef het al vaker: ik ben dol op kleinschalige culinaire initiatieven. Van mensen die besluiten verse marshmallows te gaan maken en verkopen per post tot het maken en op de markt brengen van je eigen saus naar het recept van je tante: peppr-naise.

 Peppr-naise in drie hete varianten

Met de enthousiaste dame van dit laatste product had ik onlangs een hele leuke ontmoeting.

Wat is het?

Een aantal jaar geleden bracht Lucinda Hereijgers-Wong Si Kwie een sambal op de markt. En niet zomaar een sambal. Dit authentieke recept van wijlen tante Anne-Marie is een fruitige en pittige sambal. Het geheim van het fruitige accent zit ‘m in de combinatie van pepers en frisse appel. Het recept, dat al jaren is overgegaan van moeder op dochter, is voor een breder publiek toegankelijk gemaakt en verkrijgbaar in drie varianten: mild, hot en super hot.

Om de sambal voor het Hollandse publiek nog toegankelijker te maken – waar eten wij tenslotte geen mayonaise of frietsaus bij – besloot Lucinda tot het ontwikkelen van de peppr-naise. In eerste instantie in een ‘gewone’ versie, een romige en pittige saus met Habanero-pepers voor patat, snacks, gourmet & barbecue. Toen bleek dat het voor veel Nederlanders toch echt niet heet genoeg kan zijn werd de peppr-naise uitgebracht in drie nieuwe heter-dan-hete smaken: met Trinidad Scorpion, Carolina Reape peper en met Naga/Bhut Jolokia. De kenners krijgen spontaan rode oortjes!

Peppr-naise

De flesjes saus hebben een inhoud van 265 ml, zitten in een handig knijpflesje en zijn al op diverse verkoopadressen te koop, waaronder een aantal Jumbo en Plus supermarkten.

En, is het wat?

Ik hou wel van een beetje pittig! En tegen patatjes met mayonaise zeg ik ook nooit nee. Een geniale vondst dus om deze twee te combineren. De normale versie is al lekker pittig, de heter-dan-hete saus helemaal. Lekker!
Al vind ik de saus ook wel een beetje te zoet. Lucinda had al aangegeven dat zij nu gebruik maakt van een leverancier van de basissaus en dus op een aantal aspecten van de productie geen invloed heeft. In een later stadium wil zij ook de basis saus zelf gaan (laten) produceren.

Een heerlijke saus voor iedereen die wel wat pit in zijn of haar leven kan gebruiken!

2 Comments

  1. Wel goed bedacht, maar of ik het zelf zou kopen weet ik niet. Weer een extra fles in de kast erbij 😉

  2. Ja dat van weer een extra fles erbij in de koelkast herken ik wel 🙂 zoveel sausjes enzo die je slechts af en toe gebruikt…

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*