Home » Word jij ook een Pasta Maestro?

Word jij ook een Pasta Maestro?

Toen ik in 1993 in Den Haag kwam wonen werkte in ik één van mijn eerste uitzendbaantjes een aantal maanden bij Gran Food, bekend van o.a. Grand’Italia pasta en sauzen. Ik heb daar een ontzettend leuke tijd gehad en ben sindsdien altijd een beetje ‘fan’ gebleven.

 Pasta Maestro app

Pasta Maestro

Onlangs lanceerde Grand’Italia een app (voor iOS en Android) vol Italiaanse recepten. Met stap-voor-stap instructies, prachtige foto’s en handige video’s. Volgens de app ben je pas een echte Pasta Maestro wanneer je de 7 Italiaanse klassiekers gemaakt hebt.Ken je klassiekersSpaghetti alla carbonara, alla puttanesca of toch liever penne arrabbiata? Het leukste van deze app vind ik dat je het jezelf zo moeilijk of makkelijk kunt maken als je wilt. Dus koken met behulp van één van de Grand’Italia sauzen op een drukke werkdag, of ‘from scratch’ op zondag. De app geeft voor beide methodes steeds een uitgebreid recept. Iedereen kan dus een maestro worden!Een van mijn favorieten is de pasta all’amatriciana, een pittige tomatensaus met spekjes. Of toch misschien de carbonara, of de agio e oglio of…of…. Okay, ik vind stiekem alle pasta’s gewoon super lekker! Sommige sauzen uit pot vind ik echt niet lekker (carbonara bijvoorbeeld), anderen vind ik weer de ideale basis om verder op te experimenteren. Gelukkig is smaak persoonlijk.
Icoon Pasta Maestro app

Wat ik persoonlijk echt heel leuk vind in de app zijn de verhalen achter de gerechten. Zo wist ik wel dat alla carbonara verwees naar mijnwerkers maar had ik er geen idee van dat de stukjes kool die van de kleding van de mijnwerkers in het eten terechtkwamen nu worden ‘nagebootst’ met vers gemalen zwarte peper!

De app is gratis te downloaden en wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe recepten. Een aanrader!

2 Comments

  1. Wat een leuke app! Verhalen achter gerechten leren kennen is altijd leuk!

  2. Ja toch? Ik ging altijd flink te keer met de pepermolen bij de spaghetti carbonara maar nu ik het verhaal er achter weet is het nog leuker. En het levert weer leuke anecdotes voor aan tafel op 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*