Home » Halloween DIY: griezelige cupcakes

Halloween DIY: griezelige cupcakes

Een regenachtige middag in de herfstvakantie is bij uitstek geschikt om gezellig aan de keukentafel te gaan zitten, allerlei lekkers uit te stallen en met de kinderen deze griezelige cupcakes Halloween te maken.

 Halloween cupcakes

Je kunt daarvoor zelf eenvoudige cupcakes bakken of ze gewoon kant-en-klaar in de supermarkt kopen. Wel zo makkelijk! Leg verder klaar: fondant, marsepein, glazuur, decoratiestiften, strooisels (leef je uit in het Dr. Oetker vak in de supermarkt of bij bijvoorbeeld Xenos). Zoek leuke voorbeelden op Pinterest of laat je fantasie de vrije loop gaan!

Griezelige cupcakes

Ik maakte de volgende griezelige cupcakes:

Injectiespuit

Ik heb de cupcake bekleed met witte fondant. Deze injectiespuit is eigenlijk een pen (Bart Smit, € 0,50) maar je kunt bij de apotheek ook injectiespuiten halen en vullen met rode limonade. Het bloed is aardbeiensaus uit een flesje.

Mummie

Strookjes witte fondant of marsepein en oogjes van oranje fondant. Easy peasy!

Pompoen

De cupcake is bekleed met oranje fondant, uit zwarte fondant heb ik de ogen, mond en neus gesneden

Cupcake met glasscherf

Glasscherf

Dit is eigenlijk de meest complexe cupcake. Voor het ‘glas’ heb ik 300 gram suiker met 50 gram glucosestroop en 100  ml water verwarmd tot 150 graden (suikerthermometer gebruiken). Bij mij ging het verwarmen te hard en ging de suiker al karamelliseren. Jammer, het was mooier geweest als het glas wit/transparant was geweest. De hete suikerstroop giet je uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Laat uitharden en breek in stukken.

De cupcake is verder bekleed met witte fondant, het litteken is gemaakt met een decoratiestift chocolade en het bloed is aardbeiensaus uit een flesje!

4 Comments

  1. Wat grappig! Hoe bedénk je zoiets? Die glasscherf vind ik wel héél ingenieus bedacht…

  2. Super leuk! Lekker griezelig én toch wil ik ze opeten 😉 Jammer dat de suiker te hard ging en hierdoor het gebroken glas niet doorzichtig is maar moet zeggen dat ik het persoonlijk wel een leuk effect vind dat gekleurde glas.

  3. En het gekleurde glas heeft nu ook een heerlijke karamelsmaak!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*