Dit voorgerechtje – coquilles met gember-limoenboterย –ย is er eentje in de categorie: kleine moeite, groots effect. Want coquilles zijn namelijk helemaal niet moeilijk om klaar te maken. Binnen 5 minuten (okay, het schoonmaken en voorbereiden van de boter niet meegerekend) heb je dit smaakvolle en mooie gerechtje op tafel staan. Hiermee […]
vis
Orecchiette pasta met makreel en rucola
Onlangs kreeg ik een heuse foodybox toegestuurd met de nieuwste producten van diverse producenten. Ik liep meteen over van de inspiratie en โvisteโ voor het avondeten direct de gerookte makreel en de orecchiette pasta van GrandโItalia uit de box. Wat we aten? Een heerlijke orecchiette pasta met makreel en rucola! […]
Homemade garnalenkroketjes
Echt zoโn recept dat al veels te lang op mijn to cook list stond: homemade garnalenkroketjes. Na mijn mislukte poging tot kaaskroketjes verdween dit plan weer even in de ijskast. Maar toen ik onlangs ergens lunchte met verrukkelijke Holtkamp garnalen bitterballen kreeg ik toch weer zin een poging te wagen. […]
Spaghetti alle vongole
Spaghetti alle vongole is wat mij betreft het perfecte voorbeeld van hoe je met een eenvoudig gerecht door het gebruik van de beste ingrediรซnten een culinair hoogstandje op tafel kunt zetten. Spaghetti alle vongole is denk ik wel mijn favoriete Italiaanse pastagerecht. Er zijn voor dit gerecht twee bereidingswijzen te onderscheiden […]
Crabcakes met remouladesaus
Ik at voor het eerst crabcakes op pier 39 in San Francisco. En dat was zo lekker!! Nu ben ik mij er van bewust dat op vakantie (en in je herinnering) altijd alles lekkerder smaakt dan thuis. Daar ruik je de zee, hoor je de zeehonden, voel je het zonnetje […]
Japanse tonijnsalade
Qua broodjes ben ik eigenlijk best saai. Of liever, qua broodbeleg. Ik ben en blijf een kaasmonster dus op brood eet ik het liefst: kaas. Oude kaas, geitenkaas, roomkaas. Er is met kaas natuurlijk genoeg te variรซren. Maar verandering van smaak doet eten dus probeerde ik dit keer een broodje […]

