Bisque is een chique (of eigenlijk gewoon Frans) woord voor soep van schaaldieren. Je kunt bijvoorbeeld bisque maken van kreeft, garnalen of krab. Ik maakte een bisque van rivierkreeftjes. Een heerlijke en mooie amuse of voorgerecht voor het kerstdiner! Wat is een bisque Een bisque wordt nog wel eens verward […]
vis
Gegratineerde mosselen
Gegratineerde mosselen zijn niet moeilijk om te maken, leuk om te serveren en super lekker! Serveer de mosselen als voorgerecht of snack. Mosselen koken Je moet eerst wel even de verse mosselen koken. Dat duurt maar vijf minuutjes waarin je ondertussen meteen even de kruidenboter kunt maken. Zelfgemaakt is namelijk […]
Culinair Yerseke achter de schermen
Voor een liefhebber van schaal- en schelpdieren is Yerseke in Zeeland een soort Walhalla. Ik was dan ook meteen enthousiast toen ik door Tourist Info Yerseke werd uitgenodigd voor een dagje ‘achter de schermen’. Ik neem je vandaag mee naar Culinair Yerseke! Culinair Yerseke Het Zeeuwse dorpje Yerseke aan de […]
Kokosgarnalen met mango chilisaus
Zomer op je bord, zo kan ik deze kokosgarnalen met mango chilisaus het best omschrijven. Dit moet je gewoon een keer maken, zo lekker. Ook als het geen zomer meer is! Kokosgarnalen Ik heb altijd wel een zak grote gepelde garnalen in de diepvries liggen. Want super lekker in de […]
Surf en turf spiesjes voor op de bbq
Ik maakte voor het eerst kennis met het fenomeen ‘surf en turf’ tijdens een rondreis door Amerika in 1995. Vlees met vis, wat een rare combinatie? Maar ook een hele lekkere. Probeer vooral eens deze eenvoudige surf en turf spiesjes! Surf en turf In 1995 kenden we nog geen Starbucks […]
Slaschuitjes met ceviche
Een lekkere lichte maar vooral ontzettend smaakvolle lunch, deze slaschuitjes met ceviche. In een handomdraai gemaakt, lekker en gezond, wat wil je nog meer op een mooie zomerse dag? Ceviche Ceviche komt oorspronkelijk uit Peru maar wordt in veel Zuid-Amerikaanse landen gegeten. Voor ceviche wordt vis gegaard in limoen of […]

 
             
             
             
             
             
            
 
										
									 
											 
																													 
																													 
										
									 
										
									 
										
									 
										
									 
										
									 
																													 
																													 
																													