Heeft jouw kerstdiner een Italiaans tintje? Maak dan eens als voorgerecht deze feestelijke en lekkere Italiaanse antipasti met groente. Een antipasto is een Italiaans aperitiefhapje. Het betekent dan ook letterlijk โvoor de maaltijdโ. Een antipasto kan heel simpel zijn, denk aan een handje olijven en wat plakjes parmaham, of je […]
voorgerecht
Mini steak tartare
Steak tartare is bij uitstek geschikt als gerecht voor het kerstdiner. Het is bijzonder, lekker en het kost niet veel tijd om te maken. Ik maakte een mini steak tartare, om te serveren als voorgerecht. Steak tartare in stervorm Je kunt โ om de steak tartare mooi op het bord […]
Amuse-soepje met zelfgebakken soepstengel
Ik serveer niet zo vaak soep als voorgerecht. Eigenlijk vooral omdat ik van zoโn bord soep al behoorlijk vol raak en dan minder trek heb in de volgende gerechten. Soep geserveerd als een amuse โ in een klein glaasje dus – vind ik wel helemaal het einde. Ik serveer de soep […]
Kaaskoekjes met rode ui port chutney
Een lekker amusehapje of voorgerechtje, dat je ook nog eens heel goed kunt voorbereiden. Deze kaaskoekjes met rode ui port chutney zijn op voor je het weet! En heb je nog chutney over? Doe het in een klein weckpotje, plak er een mooi etiket of label op en je maakt […]
Ravioli met vijg, pecan en parmaham
Bij Jumbo kocht ik laatst deze verse ravioli gevuld met geitenkaas en gekarameliseerde ui. Dat klinkt lekker! En ik kreeg ook meteenย inspiratie voor wat ik er mee wilde gaan maken. Ravioli met vijg, pecan en parmaham. Herfstsmaken dus! Met zoโn pak verse ravioli uit de supermarkt maak je dit heerlijke […]
Mini rozemarijn-kaastaartjes met gekarameliseerde ui
Voor mijn tweede inzending in de #IKEAfoodchallenge maakte ik gebruik van de Ost prรคst kaas die in mijn pakket zat. Wat een ontzettend lekkere kaas is dit! Een half harde gerijpte kaas met een heerlijke uitgesproken smaak. Ik kreeg meteen het idee om deze kaas te gebruiken in een heerlijke […]