Home » Decembermaand sfeermaand!
kerstballen decembermaand sfeermaand

Decembermaand sfeermaand!

Decembermaand sfeermaand! De tijd bij uitstek om met unieke elegante sfeermakers je interieur gezellig te maken, zowel binnen als buiten!

kerstboom

Elegante sfeermakers

Sinterklaas is in ons land en laat vele kinderhartjes weer sneller kloppen. Zelf “doe” ik niet meer aan Sinterklaas dan veel, heel veel marsepein, gevulde speculaas en pepernoten eten. Maar mijn hart maakt toch echt wel een sprongetje bij de intocht van Sinterklaas, want voor mij is het een teken dat Kerstmis niet lang meer op zich laat wachten. En als Sinterklaas eindelijk op zijn terugreis is naar Spanje, ben ik onderweg om mijn boom uit te zoeken.

Samen met mijn lief de mooiste kerstboom te vinden is zeker geen sinecure! Mooi in lengte, slank en vol (ik heb het nu over de kerstboom) zal deze straks in onze nieuwe woonkamer staan te pronken met heel veel sprankelende lichtjes en versierd met de meest uiteenlopende ornamenten die door de jaren heen zijn verzameld en allemaal hun eigen geschiedenis met zich meedragen…

kerstballen decembermaand sfeermaand

Binnenverlichting

De woonkamer verlichten is één ding, een woonkamer verlichten waar een kerstboom in staat is een ander ding! Als de lichtjes in de boom zijn ontstoken en (gelukkig!) alle lampjes branden, kijk ik al snel om mij heen om te merken dat de verlichting in de woonkamer opeens niet meer klopt. Niet zo gek, als je bedenkt dat de kerstboom zorgt voor een opvallend verlicht focuspunt in de woonkamer. Nu mijn vraag: welke lamp laat ik tijdens de aanwezigheid van deze heerlijk geurende kerstboom uit of moeten er lampen worden verplaatst?

Trio leuchten - decembermaand sfeermaand

Buitenverlichting

Als ik dan uiteindelijk de balans in de verlichting binnenshuis heb hervonden, is de verlichting buiten aan de beurt. Een kleine boom kan ik voorzien van kleine ledlampjes. Maar nu ik buiten in het donker de mogelijkheden aan het inspecteren ben, merk ik dat zowel de zij- als achtertuin wel erg karig zijn verlicht. En zoals ik in een van mijn vorige artikel opmerkte, is de verlichting vaak een onderbelichte zaak. De tuin met de pergola, de grote mooie terrastegels en het kunstgras is tot in de puntjes geregeld, maar inderdaad het ontbreekt (ook bij mij) aan mooie- en veilige verlichting. Dus tijd voor een lichtplan buiten! Zoals deze prachtig vormgegeven sensorlamp, een lamp die niet naar boven schijnt en zodoende mijn bovenburen niet overbelicht bij thuiskomst in het donker.

Wandlamp buiten zwart

Decembermaand sfeermaand!

Voor de schutting heb ik goede loopverlichting nodig. Eigenlijk oriëntatiepunten die zowel functioneel als mooi zijn. Ook deze lampen mogen niet naar boven schijnen. Deze lampen vond ik ook al snel, het werd de boog wandlamp Trio Leuchten Seine Antraciet.

De bestelling is inmiddels geplaatst en het is nu wachten op mijn aankopen! En volgend jaar in het voorjaar ga ik verder winkelen voor de sfeerverlichting op mijn terrassen. Maar nu eerst genieten van de decembermaand.…It’s beginning to look a lot like Christmas!

Voor deze blogpost heb ik producten ontvangen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

5 Comments

  1. Wow, wat gaaf dat je hier zo veel aandacht aan besteed. Bij ons komen we meestal niet verder dan een keuze voor de kleuren in de boom. Waarna we meestal eindigen met een kleurig schouwspel van traditionele Duitse houten poppetjes. Ik word er wel altijd heel vrolijk van! Met het plaatsen van de kerstboom wacht ik net als jij altijd minimaal tot 6 december, maar daarna mag hij graag in huis.

    Josephine recently posted: Blognieuws: Nieuwsbrief en gratis kalender 2018
    https://www.myinnervictorian.nl/nieuwsbrief-gratis-kalender-2018/

  2. Super leuk! Ik heb ook al erg veel zin in de kerst. De foto’s in dit artikel zijn allemaal zo Christmassy! Erg gezellig <3

  3. Dank je wel Florentine enne…ik heb er, net als jij ook heeeel veel zin in;)!

  4. wat gaaf !!! hier is het altijd als het eerder donker word en de feestdagen op komst…een hele zooi kaarsen aan 😀 en ook buiten in de tuin staan kandelaars met kaarsen, gezellig altijd!!

  5. Heerlijk hé? Ik vind sinterklaas ook niets. Doe mij maar kerst..

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*