Home » Oktober woonmaand: inspiratie en trends
inspiratie en trends

Oktober woonmaand: inspiratie en trends

Oktober is woonmaand. Maar waarom juist de maand oktober? Ik vroeg het aan mijn collega’s en vrienden, maar niemand had hier een kant en klaar antwoord op. Gelukkig bestaat Google en kwam ik er al snel achter dat (natuurlijk!) oktober de maand is dat we weer meer binnen zijn. Wij krijgen dan – na een zomer van veel buiten zijn – gewoon de behoefte om binnen in de ruimte, waar wij de komende maanden veel tijd gaan doorbrengen, meer te willen nadenken over ons interieur en de sfeer. Eigenlijk heel logisch! Hoogste tijd dus voor een flinke portie inspiratie en trends!

inspiratie en trends

Vragen

Nadenken over je interieur roept allerlei vragen op. Vragen als ‘past de inrichting of de indeling nog wel bij mijn smaak of stemming’? Wellicht is mijn behoefte veranderd of zijn mijn interesses verplaatst. Of zijn er meubelstukken die aan vernieuwing toe zijn? Voldoet de indeling van de woning nog wel aan de huidige samenstelling van mijn gezin? Of wil ik misschien een specifiek meubel die metamorfose geven waar het al zo lang op wacht? Zie ik deze wand nu (eindelijk) geschilderd in een trendy nieuwe kleur? Veel vragen en wat is niet leuker om je te laten inspireren juist… in de maand oktober!

inspiratie en trends

Inspiratie en trends

De maand oktober is dan ook de maand waarin veel fabrikanten hun nieuwe collectie bekend maken en de bloggers staan in de rij om jou te vertellen en te informeren over alles wat te maken heeft met de nieuwe trends en niet te vergeten: the do’s en don’ts.

Inspiratie en trends

Als je voor je eigen huis inspiratie op wilt doen dan kun je het beste veel beurzen bezoeken. Het aanbod is/was groot:

 • VT Wonen & Design Beurs van 3 tot en met 8 oktober 2017
 • Beurs eigen huis in de Jaarbeurs Utrecht van 6 tot en met 8 oktober 2017
 • Biennale Interieur 2018 in Kortrijk Xpo van 18 tot en met 22 oktober 2018 
 • Excellent woonbeurs in Ahoy Rotterdam van 14 tot en met 17 september 2017
 • Dutch Design Week in Eindhoven van 21 tot en met 29 oktober 2017

Mijn keuze was snel gemaakt en samen met mijn lief heb ik een bezoek gebracht aan de VT Wonen & Design Beurs in de Rai in Amsterdam. Deze beurs brengt ieder jaar, bij de start van het woonseizoen, alle wooninformatie onder één dak. De mooiste merken, beste experts, nieuwste designs en meest verrassende ontwerpen. Een beurs die je inspireert, informeert en ook helpen ze je graag met jouw woonvragen en of krijg je advies bij jouw (ver)bouwplannen. Ben je niet in de gelegenheid geweest om te gaan? Beslist volgend jaar doen!

Inspiratie en trends

Inspiratie en trends

Inspiratie en trends

Er waren vier hallen, die echt uit hun voegen barstte van inspiratie en trends…. Zoveel moois en inspirerends onder één dak is echt een cadeautje, ik voelde mij dan ook echt een klein beetje Alice in Wonderland!

Inspiratie en trends

Inspiratie en trends

Foto 9a

Materialen & kleuren

Fluweel, goud en messing, zwart staal, gekleurd marmer, trendkleur: roze, groen en blauw.

Woontrends

Inspiratie en trends

Inspiratie en trends

Inspiratie en trends

Inspiratie en trends

Botanical comfy

Waar ik heel blij van werd is de botanische woontrend met een comfy sfeertje met warme kleuren in groen- en bruintinten, aangevuld met een touch of gold , zachte-en rijke uitvoeringen in fluwelen, gekleurd natuursteen en goudkleurige glanzende materialen En oh ja, planten mogen natuurlijk niet ontbreken!

Wees royaal met planten want groen blijft een musthave in het interieur. En durf met verf en combineer chique materialen met gekleurd natuursteen en goudkleurige materialen. Doe er je voordeel mee, maak een keuze die bij jouw past!

Inspiratie en trends

Inspiratie en trends

Inspiratie en trends

Inspiratie en trends

Color blocking

Een veilig interieur is passé. Enter color blocking. Het draai hierbij om het combineren van opvallende kleuren om zodoende een gewaagd contrast te creëren. Het liefst meerdere kleuren, maar om iets meer rust te bewaren kies je wellicht voor twee kleuren? Maar let wel: hoe meer contrast, hoe beter! Lef moet je wel een beetje hebben, want voor een maximaal color block-effect combineer je bijvoorbeeld een felgekleurde muur met strakke, minimalistische meubels. Maar je kunt ook voorzichtig beginnen door middel van kleine color blocks. Wat let je bijvoorbeeld om felgekleurde kussens op de bank te plaatsen of eetkamerstoelen in verschillende kleuren uit te kiezen of misschien een bontgekleurd vloerkleed op de grond? Jij bent de baas in eigen interieur en doe dus vooral waar jij je goed bij voelt!

Inspiratie en trends

Inspiratie en trends

Inspiratie en trends

 

Foto 20

Inspiratie en trends

Inspiratie en trends

Luxury eclectic

Een interieur met een warme en luxe uitstraling…ik word hier echt helemaal blij van! Elegantie, gezelligheid met een Touch of Glamour…I love it! Kleden, poefjes en veel kussens gecombineerd met chique materialen, zoals messing, fluweel, en gekleurd natuursteen. Dit allemaal in de kleuren als bordeaux-, marsala, wijn of framboosrood, gecombineerd met zwart- en grijstinten om dit weer te verzachten met poederroze als accentkleur.

Kleuren en texturen mogen met elkaar worden gemixt. Een Scandinavische designtafel en een industriële draadlamp…ik zeg: doen!, want ze gaan prima hand in hand.

Inspiratie en trends

Nadat wij een aantal uurtjes op de beurs hadden rondgelopen, genoten van al het moois, ons hadden verwonderd over het onverwachtse en bijzondere, veel hebben gezien en gefotografeerd, gingen wij moe maar voldaan naar huis met een schat aan informatie, inspiratie en trends. En voor wat betreft de foto’s….de beelden zeggen misschien wel meer dan mijn (bijna)1000 woorden?

2 Comments

 1. Ontzettend leuk om te lezen en gaaf dat je naar deze beurs was! Het lijkt me voor volgend jaar ook heel leuk om een woonbeurs te bezoeken.
  Color blocking is denk ik niet echt wat voor mij, maar met groen als trendkleur ben ik heel erg blij. Verder hou ik eerder van een rustieke stijl dan van moderne materialen. Het ‘industriele kantoortje’ vind ik een mooie foto!

  Josephine schreef onlangs…. Ik ben een brocante–snob! https://www.myinnervictorian.nl/brocante/

 2. Leuk jouw overzicht van de beurs. Elk jaar neem ik mij voor om er heen te gaan maar er komt altijd iets tussen. Volgend jaar ga ik zeker die kant op. Leuk dat ik deze editie via jou mocht beleven. Dat industriële bureau is echt geweldig!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*