Home » Interieur inspiratie: verlichting met tafellampen
Verlichting met tafellampen

Interieur inspiratie: verlichting met tafellampen

Wanneer je je woonkamer opnieuw wilt inrichten, denk je vaak als eerste aan nieuwe meubelen of accessoires. Maar vergeet niet dat ook verlichting ontzettend veel kan doen voor je interieur. Vandaag geef ik je inspiratie door verlichting met tafellampen in je interieur in te zetten.

Verlichting woonkamer

Eigenlijk kun je in de woonkamer drie soorten verlichting onderscheiden: basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting.

Basisverlichting – met de basisverlichting verlicht je de hele woonkamer. Vaak in één keer met een schakelaar bij binnenkomst. Dit is meestal verlichting die aan het plafond bevestigd wordt. Hiermee verlicht je in één keer de hele ruimte.

Functionele verlichting – met functionele verlichting licht je die plek uit, waar je op dat moment bent of iets doet. Denk bijvoorbeeld aan de lamp boven de eettafel of een lamp bij de bank voor het lezen van een boek. Kies voor een tafellamp, een hanglamp of een vloerlamp die je naar wens kunt richten.

Sfeerverlichting – sfeerverlichting tot slot maakt je woonkamer knus en gezellig. Met decoratieve vloer- of tafellampen met warm licht creëer je sfeer en gezelligheid. Kies als het even kan voor dimbare verlichting.

Verlichting met tafellampen

Verlichting met tafellampen

Naast het geven van sfeerverlichting zijn tafellampen vaak ook een accessoire of design item in je interieur. Afhankelijk van je keuze kun je een landelijke, moderne of industriële sfeer neerzetten. Hieronder geef ik wat voorbeelden van tafellampen die zowel decoratief als functioneel zijn. Meer lezen over het maken van een lichtplan?

Bamboo tafellamp

Deze tafellamp is gemaakt van metaal en bamboo. Leuk om in een serie van drie op bijvoorbeeld een breed dressoir te plaatsen.

Spot tafellamp

Deze spot tafellamp van hout en metaal is zowel decoratief als functioneel, omdat je met deze verstelbare lamp eenvoudig gewenste plekken kunt uitlichten.

Stolp tafellamp

Deze tafellamp van glas is een ware eyecatcher in je interieur.

Sunset tafellamp

Naast verlichting is deze bamboe tafellamp een geweldige sfeermaker in je interieur.

Deze blogpost betreft een samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*